TT-Sport

Luleå slog Frölunda i CHL-finalen

TT-SPORT

Ishockey. Luleå vann Champions hockey league-finalen mot Frölunda med 4-2 på tisdagskvällen.

Mästartiteln är norrbottningarnas andra i turneringens historia.

Frölunda hade en tvåmålsledning efter två perioder, men drog på sig utvisningar som gav Luleå chansen att vända matchen.

Frölunda fick en drömöppning på matchen med ett ledningsmål efter 17 sekunder. Joel Lundqvist tekade, Elisas Fälth fick tag i pucken och skickade vidare till Artturi Lehkonen som drämde iväg pucken mot mål. Luleåmålvakten Joel Lassinantti lämnade retur och Joel Lundqvist höll sig framme och stötte in 1-0.

En dryg kvart senare var det dags för göteborgarna igen. Den här gången slängde Andreas Johnsson in en puck på mål, Lassinantti lämnade en ny retur så att Mathis Olimb lätt kunde lyfta in 2-0.

Luleå såg tamt och tungfotat ut, trots massivt stöd av publiken i den fullsatta hemmarenan. Frölundaspelarna var snabbare både i tanke och fot och dansade fram i blixtrande tempo.

I förstaperioden lyckades hemmalaget bara skjuta fyra skott på mål.

Mittrundan blev mållös. Luleå lyckades vaska fram några riktigt vassa lägen, men Linus Fernström i Frölundakassen var säkerheten själv.

Luleå jagade för att komma i kapp i sista perioden. När Frölundas Oliver Bohm åkte ut efter sju minuter kom reduceringen. Backen Kristian Näkyvä sköt från blå och pucken gick in mellan benen på Fernström.

En minut senare kom kvitteringen genom Peter Cehlarik, även det målet i numerärt överläge sedan Oscar Fantenberg fått matchstraff för tackling mot huvudet på Niklas Fogström.

Luleåfortsatte pressa under femminutersutvisningen och fick utdelning en gång till, nu genom mål av Johan Forsberg.

Det blev Frölundas tur att jaga, i slutminuterna med sex utespelare, men det slutade med att Dean Kukan kunde sätta pucken i tom kasse och fastställa slutresultatet till 4-2..

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport