TT-Sport

Djurgården låter medlemmarna avgöra

TT-SPORT

Stockholm. Djurgården Fotboll är allt närmare ett byte av styrelse.

Tommy Jacobson kan tänka sig ta över uppdraget som ordförande - och då föra in 25 miljoner kronor.

Klubbens medlemmar får avgöra saken på ett extrainsatt årsmöte.

Djurgården höll ett extra styrelsemöte under fredagskvällen och var till slut eniga om att låta medlemmarna ta del av det erbjudande klubben fått.

– Vi har fått ett erbjudande som innehåller villkor som val av ny styrelse och en ny styrelseordförande (Tommy Jacobson). Finansieringen har han fått garanterad på 25 miljoner, han vill ha "Putte" Carlsson i styrelsen, och det tredje kravet är att det måste ske nu, annars är 2010 ett förlorat år, säger nuvarande ordföranden Per Darnell i ett tv-inslag på klubbens hemsida.

Av de 25 miljonerna ska tio miljoner gå rakt in i Djurgården för att stötta resultatet och likviditeten medan 15 miljoner öronmärks för framtida spelarköp.

Ett medlemsmöte kommer att hållas den 21 oktober och ett extra årsmöte tidigast inom två-fyra veckor.

– Vi har diskuterat det utifrån hur viktigt det är för föreningen, eftersom det har villkor med sig så vill vi gå till medlemmarna och låta dem avgöra, säger Darnell.

Däremot kommer inte tränaren Hasse Backe, som det talats om, att hjälpa klubben.

– Jag har tackat nej till Djurgården, säger Hans Backe till TV4 Fotbollskanalen.

– För att om jag skulle hoppa på något så skulle det vara för att vara delaktig och ta ansvar och därmed kunna påverka. Nu handlar det om att vara bollplank och det ger inget.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport