Malmö FF föll - guldstriden lever

Fotboll. Guldstriden lever i allsvenskan.

Serieledaren Malmö FF föll med 0-3 hemma mot Östersund - nu kan AIK och IFK Norrköping krympa avståndet upp till skåningarna till fyra poäng.

– Vi ska försöka ta hem det här SM-guldet, sade MFF-tränaren Allan Kuhn.

Tre poäng hemma mot Östersund - och Malmö FF hade kunnat säkra det tredje SM-guldet på fyra år på egen kraft vid seger borta mot Falkenberg på onsdag. Ett jämtländskt farthinder i form av Östersund kan dock spetsa till guldstriden i allsvenskan.

– En stor besvikelse, sade MFF-tränaren Allan Kuhn efter 0-3-förlusten hemma på Swedbank Stadion.

Guldfrossa i Malmö?

IFK Norrköping (Falkenberg hemma på söndag) och AIK (IFK Göteborg borta på måndag) kan nu krympa serieledningen till fyra poäng vid händelse av seger i den 27:e omgången.

– Det är tre matcher kvar. Det (scenariot) hade jag gärna tagit innan allsvenskan började, sade Kuhn.

Malmö, utan skadade lagkaptenen Markus Rosenberg (ljumskar) och avstängde Jo Inge Berget, var totalt uddlöst framåt och spelarna såg - guldvittring till trots - oinspirerade ut inför över 20 000 åskådare. Att hemmalaget hade sitt första avslut på mål först i den 69:e minuten var talande för matchbilden. Hade möjligtvis allt guldsnack påverkat MFF-spelarna?

– Kanske. Det så lite anspänt ut där ute i dag, det får jag erkänna, sade Kuhn

MFF:s prestation räckte helt enkelt inte till mot Östersund, menade Kuhn.

– Mod är viktigt att ha när man ska vinna fotbollsmatcher. Det viktigaste är att vinna igen när man har förlorat en match - att komma tillbaka på ett jättebra sätt. Det ska vi göra på onsdag.

Malmöspelarna är lediga på söndagen. På måndag räknar Allan Kuhn med att hans manskap är revanschsuget.

– Så kommer alla in med en jäkla attityd på måndag - vi ska försöka ta hem det här SM-guldet, sade Kuhn.

Mot Falkenberg får skåningarna klara sig utan den avstängda trion Oscar Lewicki, Rasmus Bengtsson och Yoshimar Yotún. Inte heller till den matchen lär Rosenberg vara aktuell för spel.

– Nä, det tror jag inte, sade Malmötränaren.

Ghoddos: "Vår spelstil"

Nykomlingen Östersund har varit konsekvent under sin första säsong i landets högsta fotbollsserie med ett spel som bygger på att ha ett stort bollinnehav och att spela offensivt oavsett motstånd. Nu spelade det jämtländska laget ut serieledande MFF.

– Det är vår spelstil. Jag tror inte att det är många som kommit hit och spelat som vi gör, sade tvåmålsskytten Saman Ghoddos, som även spelade fram till Fouad Bachirous 2-0-mål.

Segern mot MFF var naturligtvis extra speciell seger för Malmöpågen Ghoddos.

– Väldigt skönt när familjen och alla vännerna är på plats, sade 23-åringen med ett stort leende.

TT

Publisert: