Söderling i final i Barcelona

Publicerad:
Uppdaterad:

Barcelona. Fyra vinster och utan en enda setförlust.

Robin Söderling vann semifinalen mot holländaren Thiemo de Bakker i ATP-turneringen i Barcelona, 6-1, 6-4.

Spanjoren Fernando Verdasco väntar i finalen.

Juan Ignacio Chela, Feliciano Lopez och Eduardo Schwank besegrades av Robin Söderling i två raka set. 6-2, 6-3 mot argentinaren Schwank innebar även att svensken blev klar för sin fjärde semifinal för den här säsongen.

Där, mot holländaren Thiemo de Bakker, slutade matchen precis likadant som alla andra för Söderling i ATP-turneringen i Barcelona - två raka set och seger, 6-1, 6-4.

Andraseedade Robin Söderling spelade stabilt och satte press på den tidigare juniorettan de Bakker med långa slag centralt i banan och lät sin unge motståndare stå för misstagen.

Det var även precis vad holländaren gjorde.

Redan i tredje gamet hade de Bakker 40-15 men tappade och Söderling kunde vinna.

Liknande scenarier utspelade sig även ett par gånger i andra set, ett set som Söderling vann med 6-4 efter att onödigt ha släppt några game till de Bakker.

I finalen i Barcelona möter Söderling Fernando Verdasco, som tidigare under lördagen vann det spanska mötet med David Ferrer med 6-7 (3-7) 7-5, 6-1.

– Klart att det skulle vara en skön känsla att vinna här. Det är en klassisk turnering och flera bra spelare har vunnit här.

Det var vad Robin Söderling sade efter vinsten i kvartsfinalen mot argentinaren Eduardo Schwank.

Nu är han en bra bit på vägen. Seger i söndagens final innebär att han blir den förste svensk att vinna en grusturnering i Spanien sedan Kent Carlsson lyfte en segerpokal 1988.

TT

Publicerad: