Fernström storspelade när Brynäs vann

TT-SPORT

Ishockey. Hockeymålvakten Linus Fernström snabbvärvades som räddare i nöden till Brynäs.

Korttidskontraktet går ut om en vecka, då gjorde 30-åringen bästa tänkbara reklam för sig själv mot serieledaren Växjö.

– Jag har gått mycket på adrenalin och den fina känsla av att få vara tillbaka i SHL. Jag njuter varje dag, säger han efter 2-1-segern.

Linus Fernström var kontraktslös när Brynäs båda ordinarie målvakter skadade sig med ett par dagars mellanrum i slutet av oktober.

Han - som inte spelat en enda match på sju månader och dessutom hade en kontraktsstrulig säsong förra vintern - fick plötsligt slänga ihop utrustningen och kasta sig i bilen.

– Första samtalet var bara "Hej, kan du spela Färjestad borta i morgon?" Några timmar senare fick jag veta att kontraktet var på sex veckor så allra första tanken när jag klev in i Löfbergs Lila Arena då var liksom att ramla inte nu!

Linus Fernström skrattar vid minnet och är överlag genuint glad över den chans han fått i Brynäs. Debuten slutade med en klart godkänd 1-2-förlust.

Tränat ikapp

Därefter följde fyra matcher, varav en vinst och tre förluster till, innan David Rautio gjorde comeback efter sin hjärnskakning.

Rautio har sin tur noterats för fyra vinster på de fem senaste matcherna och en hållen nolla mot Rögle så sent som i torsdags.

– David har gjort det kanonbra och jag fick möjlighet att träna ikapp mig lite efter sommaren. Det var känslan när de ringde också, att äntligen har jag fått igång säsongen och kan träna på riktigt i stället för att vara på is ensam en gång i veckan.

I lördagens match mot Växjö var Linus Fernström säkerheten själv när SHL:s näst målglada lag öste på med snabba spelvändningar och hans dubbelräddning i slutet av första perioden, följt av ett riktigt klassmål från Ryan Gunderson minuten därefter, satte tonen även för mittperioden.

– Det är skönt att ta såna puckar. Då känner man att man är med i matchen. Det blir en bra grund att bygga på. Jag försökte stå mitt i målet och göra det enkelt.

Andra segern

Matchen avslutades dock med en grinig tredjeperiod och nervdaller på Gavlerinkens läktare då Växjö pressade på och reducerade med 5.38 kvar av matchen.

Men Fernström tog sin andra seger i Brynäs som därmed har formstarka fem segrar på de sex senaste matcherna.

– Det är kul när de börjar jaga. Man hinner inte tänka så mycket när de kommer hela tiden.

Besked om han får vara kvar i Brynäs är på gång.

– Men vi suger lite på den karamellen. Han stärkte sina aktier idag i alla fall, sade Brynästränaren Tommy Sjödin till TT efter matchen.

Intresse har även visats från andra klubbar men om Linus Fernström själv får välja?

– Jag är jättegärna kvar! Jag trivs jättebra och tjejen med. Det har varit guld att få komma hit. Nu för vi en dialog. Agenten har trådar ute, det finns en plan. Vi får se var det slutar.

TT