Lindström bommade rejält i Hochfilzen

TT-SPORT

Skidskytte. Det såg bra ut för Fredrik Lindström ända fram till andra skyttet i världscupsprinten i skidskytte i Hochfilzen.

Han bommade tre gånger i det stående skyttet och slutade på 44:e plats.

– Jag åkte bra ändå, det är det stående skyttet som är dåligt i dag, säger Lindström till TV4, och försöker förklara de tre missarna.

– Man är ganska rejält belastad när man kommer in till stå, det är en ganska tuff uppförsbacke in mot skjutvallen. Jag slog nog inte av på tempot tillräckligt tidigt.

Lindström gjorde två riktigt bra resultat under säsongens första världscupvecka i Östersund, då han var femma och sjua. Bäste svensk i Hochfilzen blev Jesper Nelin på 32:a plats. Lindström och Nelin är klara för lördagens jaktstart.

Norrmannen Johannes Thingnes Bø vann före fransmannen Martin Fourcade och slovenen Jakov Fak.

När damerna körde sitt sprintlopp vräkte snön ner och det var kraftig vind. Bästa svenska blev Anna Magnusson på 46:e plats, efter en bom.

– Det var svårt framför allt i det liggande skyttet med tanke på snön. Så jag är nöjd med bara en bom. Det var också svårt att se i spåret, glasögonen immade igen. Och man var tvungen att åka där alla andra åkt, kom man utanför var det väldigt tungt, säger hon till TV4.

Anna Magnusson och Linn Persson (54:a) får starta i lördagens jaktstart.

Vitryskan Darija Domratjeva vann före slovakiskan Anastasija Kuzmina och italienskan Dorothea Wierer.

TT