Besviken Lennartsson tror på guld

Publicerad 2015-10-19

Fotboll. IFK Göteborg hade 2-1 borta mot Djurgården men lyckades inte stänga butiken.

Kevin Walker slog in straffen till 2-2 och gav både IFK Norrköping och AIK hjälp i jakten på Lennart Johanssons pokal.

– Vinner vi våra två sista matcher är jag ganska säker på att vi kommer att vinna SM-guld, säger Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson.

Ingenting är klart, det är allt annat än avgjort, det är snarare än mer ovisst, men skillnaden mellan måndagskvällens en och tre poäng i den gastkramande kampen om SM-bucklan, kan i slutändan också vara skillnaden mellan guld, silver eller lilla silver för IFK Göteborg.

Göteborg hade ett tag ingen poäng alls mot Djurgården på Tele 2 Arena, sedan Sam Johnson efter en spelad timma elegant vänt bort Hjalmar Jonsson och prickat in bollen tätt intill stolpen.

I tolv minuter hade man tre, tack vare Gustav Engvalls och Jakob Ankersens dubbel inom loppet av några få minuter i mitten av andra halvlek.

Men Göteborg gick av planen med en.

"Jättehands"

Efteråt rasade flera spelare mot domaren Mohammed Al-Hakims beslut - det som ledde till att Kevin Walker bestämt slog in kvitteringen med sex minuter kvar av ordinarie tid. Eller snarare mot att Al-Hakim inte såg den hands på Sebastian Andersson som borde ha lett till en frispark för Göteborg i stället för en straff för Djurgården när Hjalmar Jonsson i momentet senare tog ett livtag på anfallaren.

– Jag förstår inte straffsituationen. Jag försöker vara objektiv, det är ju jättehands på Sebastian Andersson. Det hade inte stått elva spelare och tjatat på honom (Al-Hakim) om det inte hade varit solklar hands, sade IFK Göteborgs målvakt John Alvbåge till SVT.

Tränaren Jörgen Lennartsson var lika besviken som Alvbåge. Men lagom till presskonferensen hade han lugnat ned sig betydligt.

– Jag är så klart besviken över att vi inte vinner. Vi visar kraft och mental styrka som vänder underläget och gör två fina mål och har några lägen till.

– En stor besvikelse för oss att bli av med två poäng, säger Lennartsson.

Men SM-guldet är inte förlorat för att Göteborg inte vann matchen. Nu väntar AIK på Friends (där tabelltvåan inte förlorat i år) och sedan Kalmar hemma i sista omgången.

"Enormt motiverade"

Lennartsson:

– Vinner vi våra två sista matcher (AIK borta och Kalmar hemma) är jag ganska säker på att vi kommer att vinna SM-guld. Vi är enormt motiverade, vältränade, hungriga, skickliga, sugna på att lyckas... Det är några anledningar, det finns fler. Det är dags att AIK förlorar på Friends.

– Vi kommer att vara otroligt taggade på måndag. Om man tränar 300 gånger per säsong och lägger upp hela sitt liv för att vinna fotbollsmatcher och det är två matcher kvar och man har möjligheten att vinna den finaste medaljen i svensk fotboll... då vore det konstigt om man inte är maximalt taggad för uppgiften.

– Det finns inte på världskartan.

TT