Pistorius pressades om sina tårar

Stockholm. Åklagaren fortsätter att gå ut hårt mot den mordåtalade OS-stjärnan Oscar Pistorius under rättegången i Pretoria. I dagens korsförhör anklagade han Pistorius för att börja gråta enbart för slippa svara på frågorna.

Statsåklagaren Gerrie Nel, vars tuffa attityd gett honom öknamnet "pitbull", fortsatte att pressa den mordanklagade löparstjärnan i rättssalen i dag. Nel sade att Oscar Pistorius använder sina känslofyllda sammanbrott enbart för att försöka komma undan att svara på vad som egentligen hände den dagen när han sköt sin flickvän Reeva Steenkamp till döds.

Löparstjärnan brast återigen ut i gråt när åklagaren bad honom berätta om det ögonblicket när han skrek högt åt vad han trodde var en inbrottstjuv. Likaså kom tårarna när Pistorius mot slutet av rättegångsdagen skulle berätta vad som hände omedelbart efter det att han skjutit, rapporterar Reuters.

– Det är väl möjligen inte så att du använder ditt känslosamma tillstånd som en flykt undan mina frågor? dundrade åklagaren och underströk med att höja på ögonbrynen och skaka på sitt huvud.

– Du blir känslosam därför att du blir frustrerad eftersom din version inte är trovärdig. Sanningen är att du sköt Reeva, fortsatte han, enligt BBC.

Oscar Pistorius har brutit samman i rättssalen vid flera tillfällen under de 22 dagar som rättegången hittills pågått. Hans version är att han sköt mot vad han trodde var en inbrottstjuv.

TT

Publisert: