TT-Sport

Tung förlust för Leksand

TT-SPORT

Ishockey. Leksand spelade bort en bra chans att stärka sin position när de förlorade mot Färjestad med 4-1.

Värmlänningarna vann matchen trots att de spelade totalt tolv minuter i boxplay.

Det värsta för Leksand var inte det faktum att Färjestad tog ledningen med 1-0 redan efter 3.14 genom Per Åslund.

Ännu värre var det ineffektiva spel som dalalaget presterade under den första halvan av matchen då laget fick fem möjligheter att spela powerplay.

Leksands första riktiga målchans kom efter 44 sekunder in på Färjestads tredje utvisning. I det i fjärde powerplay-försöket dröjde det exempelvis en minut innan Leksand kom ur egen zon.

I det sammanhanget är det också viktigt och poängtera att Färjestad spelade strålande boxplay som många andra lag kan lära av.

Leksand fick slut sitt kvitteringsmål när Mattias Guter gjorde 1-1 efter en tilltrasslad situation.

Säsongens snyggaste mål

Men Färjestad kom tillbaka och lyfte spelet när de fick behålla sina spelare på banan. Det resulterade snabbt att Färjestad tog ledningen med 2-1, som var ett av säsongens vackraste mål i Tegera Arena. Toni Rajala tog pucken i offensiva zonen, rundade Leksandsmålet och sprättade upp pucken i bortre krysset bakom en helt ställd Oscar Alsenfelt.

Den tredje perioden blev sedan en sammanfattning av hela matchen. Leksand brände sitt sjätte försök med en spelare mer på banan.

Några minuter senare fick Färjestad sitt första riktiga powerplay när Leksands Johan Ryno satt utvisad. Det dröjde bara en dryg minut innan Anssi Salmela pangade in 3-1 och avgjorde matchen.

Färjestad visade den här kvällen prov på en kommande vårform och tog nu tre mycket viktiga poäng när det gäller att komma bland de sex första lagen och ta en direkt slutspelsplats.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport