Gross första seger - Larsson sjua

Publicerad 2015-01-11

Stockholm. Det blev italiensk seger i världscuptävlingen i slalom i schweiziska Adelboden när Stefano Gross för första gången fick kliva högst upp på en prispall.

Markus Larsson avancerade från 17:e till en slutlig sjunde plats.

Regn och snö på morgonen tvingade arrangörerna att skjuta fram starten en halvtimme och det var ett mjukt och svårbemästrat underlag som bjöds åkarna i det första åket. I det andra åket bidrog ett tilltagande snöfall till ännu besvärligare förutsättningar för åkarna.

Det blev stenhårt i kampen om pallplaceringarna, där det skiljde tre hundradelar mellan de tre främsta. Gross var två hundradelar före Fritz Dopfer, Tyskland, som i sin tur hade en hundradels marginal till världscupledande österrikaren Marcel Hirscher.

Markus Larsson hade 17:e bästa tid i första åket, men åkte upp sig rejält i det andra. Svensken var där näst snabbast och totaltiden räckte till en sjundeplats. Av svenskarna hade annars Mattias Hargin bäst utgångsläge inför andra åket, men han fick inte till det alls utan rasade till en 14:e plats. André Myhrer blev åttonde man, medan Jens Byggmark åkte ur i andra åket.

TT