TT-Sport

Revanschsuget Schalke har lärt läxan

TT-SPORT

Fotboll. Utspelade och förnedrade förra året - men det var då.

Nu ska Schalke 04 visa fotbollsvärlden och Real Madrid att de lärt sig.

– Det är klart att det går att slå dem, säger lagkaptenen Benedikt Höwedes inför Champions League-mötet.

Förra året kom Real Madrid också på besök till Gelsenkirchen i åttondelsfinal.

Ingen har glömt.

Ett fullkomligt magnifikt och överlägset Real vann med 6-1 sedan Cristiano Ronaldo, Karim Benzema och Gareth Bale gjort två mål vardera. Det var Schalkes största hemmaförlust i Europaspel och Real vann till slut med sammanlagt 9-2.

Lång skadelista

Inför onsdagens första möte i Tyskland är formen sämre hos Real som också har en lång skadelista med Sergio Ramos, Luka Modric, James Rodriguez, Sami Khedira och Fabio Coentrao alla borta från spel.

Real slog visserligen Deportivo La Coruna hemma med 2-0 i helgen, men lider fortfarande av att ha blivit krossat av lokalrivalen Atletico med 4-0 helgen före. Atletico slog också ut Real ur spanska cupen i januari. Cristiano Ronaldo har inte gjort mål på tre matcher och fick hård kritik för en uppmärksammad 30-årsskiva timmarna efter derbykrossen. Tränaren Carlo Ancelotti tonar ned formsvackan:

– Vi leder La Liga och är regerande mästare i Europa. Det är sant att vi inte har varit briljanta 2015, men jag hoppas att Champions League får det bästa ur oss, säger han till Reuters.

Klaas-Jan tillbaka

Schalke ligger fyra i Bundesliga, men fick en sex matcher lång förlustfri svit bruten mot Frankfurt (0-1) i helgen. Nu återkommer dock nederländske anfallsstjärnan Klaas-Jan Huntelaar efter en två matcher lång avstängning i Bundesliga.

– Vi vet att vi gick på en riktig smäll förra året och Real Madrid är ett av världens bästa lag, men det är klart att ett sånt lag också går att slå, säger tyske VM-backen och lagkaptenen Benedikt Höwedes till AFP.

I onsdagens andra åttondel tar Basel emot Porto.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport