TT-Sport

Lidström avgjorde i jubileumsmatchen

TT-SPORT

Stockholm. I sin 1 300:e match i NHL fick Nicklas Lidström möjlighet att avgöra. Med blott 38 sekunder kvar av Detroits match mot Phoenix drog Lidström på ett slagskott som via en motståndarklubba styrdes in i mål. Detroit vann med 5-4.

– Skönt att få avgöra just den här matchen, speciellt när vi lite onödigt tappade en 4-2-ledning, säger Lidström till Expressen på nätet.

Detroitkaptenen hyllades lite extra för att det var en jubileumsmatch - 1 300:e. Målet, hans åttonde för säsongen, var dessutom hans 220:e i karriären.

– Kul att bli uppmärksammad en sån här kväll. Jag är stolt över att ha spelat 1 300 matcher i världens största liga och att ha fått gjort det i ett och samma lag, säger Lidström.

Fler svenskar spelade avgörande roller i matchen. Henrik Zetterberg, som återkom efter tre matchers skadefrånvaro, gav Detroit ledningen med 3-2. Och Mikael Samuelsson ökade sedan på till 4-2, assisterad av Johan Franzén, i tredje periodens inledning.

Då såg Detroit ut att gå mot en komfortabel seger.

Men Phoenix och Joakim Lindström hade andra planer. Först noterades Lindström för en passningspoäng när Joel Perrault reducerade till 3-4, sedan kvitterade svensken i numerärt överläge.

Matchen såg ut att gå till förlängning när Phoenix drog på sig en utvisning med en knapp minut kvar att spela. Då steg Detroits lagkapten fram och gjorde vinstmålet.

Segern innebar att Detroit för första gången på tre veckor vunnit två matcher i följd. Laget har under denna period släppt in många mål i numerära underlägen.

– Den måste vi jobba på att förbättra, säger Lidström.

Tomas Holmström missade tredje matchen i följd på grund av sina ljumskproblem.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport