TT-Sport

Zetterberg tvåmålsskytt mot San Jose

TT-SPORT

Stockholm. Med sina två mål visade Henrik Zetterberg varför Detroit vill att han ska spela hela NHL-karriären hos dem. Den regerande Stanley cup-mästaren Detroit vann matchen mot NHL-ledande San Jose med 4-1.

Zetterberg har nyligen skrivit tolvårskontrakt med Detroit och i matchen mot San Jose, natten till torsdagen, spelade han bländande och valdes förstås till matchens spelare.

Hans första mål, 3-0 i början av den andra perioden, var ett riktigt konststycke. "Zäta" blockerade ett San Jose-skott, tog pucken och stack upp i anfallszon, stannade upp framför mål, gjorde en 360-gradersvändning och sköt pucken förbi målvakten Jevgenij Nabokov.

– Jag försökte bara att få pucken och på något sätt hamnade den vid min klubba. Jag kände inte att jag hade något bra läge att skjuta från min backhand, så jag försökte bara att stanna upp och vända runt - och pucken gick in, säger Zetterberg till Detroit Free Press.

Zetterberg gjorde även 4-1-målet, i numerärt överläge, i slutet av matchen.

I och med segern är Detroit bara tre poäng efter San Jose, som leder NHL på 91 poäng.

– Visst vill vi bli förstaseedade (till slutspelet), men det kommer att bli tufft. De leder fortfarande. Men det är 21 matcher kvar att spela, säger Zetterberg.

New York Rangers nye coach John Tortorella fick se sitt lag förlora med 1-2 efter straffar mot Toronto. Men efter matchen var spelarna ganska nöjda. De hade spelat aggressivare och smällt på lite mer än tidigare - och forwarden Markus Näslund var till och med inblandad i ett litet råkurr.

Näslund och målvakten Henrik Lundqvist lovordade trots förlusten sitt lags insats som var mer intensiv och offensiv än tidigare.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport