Efter överkörningen: "Ville verkligen spela"

TT-SPORT

Ishockey. NY Rangers Henrik Lundqvist gjorde comeback efter petningen i NHL-matchen mot Dallas.

Då blev han tacklad i huvudet och tvingades tillfälligt att lämna matchen.

Han blev därefter matchvinnare och höll nollan.

I första perioden blev Lundqvist tacklad i huvudet av Dallasspelaren Cody Eakin när svensken var bakom målet. Hjälmen flög av i smällen och Lundqvist tvingades lämna matchen.

– Jag blev lite stel i axeln och nacken, men vi gjorde ett snabbt test i omklädningsrummet så jag var borta i fem-sex minuter, säger Lundqvist till SVT Sport.

– Men det krävs mycket för att ta ut mig från matchen. Efter att ha vilat en vecka ville jag verkligen vara på planen och det kändes helt okej efter testet.

Eakin fick matchstraff.

"Kände lite press"

Det blev en intensiv match i Dallas där chanserna avlöste varandra. Ändå blev det två mållösa perioder, innan gästernas Rick Nash kunde sätta pucken bakom Antti Niemi. I slutminuten fastställde norske stjärnan Mats Zuccarello 2-0 till Rangers i tom kasse.

Lundqvist höll alltså nollan i comebacken.

– Det var kul att vara tillbaka, men klart att jag kände lite press. Jag försökte bara gå ut och spela och hjälpa laget vinna, säger Lundqvist.

– Det blev en tuff start då jag blev överkörd efter tio minuter, men jag kände ganska snabbt att jag var redo att komma tillbaka.

"Tro på sig själv"

Inför matchen hade han fått sitta i båset i fyra matcher i rad. Det har aldrig tidigare hänt under de snart tolv säsonger Lundqvist spelat i Rangers - inte när han varit frisk och kry och hel.

– Det gäller att kunna tro på sig själv i en sån här situation. Det svåra när man får mycket frågor och själv analyserar mycket är just att tro på sig själv. Det som varit den här veckan är att Antti spelat bra. Det gällde för mig att spela mitt spel och ha det fokus som jag brukar ha.

TT