Majorov vidare i VM trots fall

Nanny Lögdal/TT

Publicerad 2022-03-24

Nikolaj Majorov slutade på en 19:e plats efter det korta programmet. Arkivbild.

När de största stjärnorna saknades visade svenske Nikolaj Majorov vad han går för.

Han är vidare till herrarnas fria program i konståknings-VM i Montpellier efter att ha blivit 19:e i det korta programmet.

VM i Montpellier är säsongens sista internationella tävling för konståkarna men de två största stjärnorna saknas. Varken OS-mästaren och regerande världsmästaren Nathan Chen, från USA, eller Japans största stjärna Yuzuru Hanyu tävlar då de båda är skadade.

Inte heller kom någon av Rysslands stjärnor till start när herrarnas mästerskap inleddes eftersom att de inte tillåts tävla på grund av Rysslands invasion i Ukraina.

Med det gjorde den svenska åkaren Nikolaj Majorov, som blev 21:a i OS. Han stod för ett felfritt kort program fram till det sista hoppet där han ramlade och fick poängavdrag. Han fick poängen 79,36 och slutade på 19:e plats. Därmed är han klar för att köra det det fria programmet dit 24 av de totalt 29 åkarna går vidare.

I toppen är det just nu trippelt Japan, med OS-bronsmedaljören Shoma Uno, med poängen 109,63, i spetsen. På andraplats finns silvermedaljören från OS i Peking, Yuma Kagiyama, med 105,69 poäng och på tredjeplats är Kazuki Tomono, med 101,12 poäng.

Herrarnas fria program avgörs på lördag.