Claesson om att inte spela NL: "Var överens"

Av: TT

Publicerad:
Viktor Claesson. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Viktor Claesson. Arkivbild.

Sedan den allvarliga knäskadan i fjol har Viktor Claesson imponerat.

Trots det tycker han det var rätt att han inte togs ut till Sveriges Nations League-matcher.

– Vi var överens om att det bästa var att jag stod över de här landskamperna, säger han till Aftonbladet.

Viktor Claesson har hyllats av både förbundskapten Janne Andersson och lands- och klubblagskollegan Marcus Berg i sin väg tillbaka efter en lång rehabilitering och frånvaro från fotbollsplanen.

Men 28-åringen, som drabbades av en svår korsbandsskada i EM-kvalmötet med Spanien (0–3) i Madrid i juni förra året, återfinns utanför landslagstruppen i stundande Nations League-matcher mot Frankrike och Portugal.

– Han behöver matchas stegvis. Men jag har stora förhoppningar för det var fantastiskt roligt att se honom spela, sade Andersson i samband med trupputtagningen i augusti, enligt TV4:s Fotbollskanalen.

I helgen gjorde yttermittfältaren Claesson sin andra match från start sedan skadan när Krasnodar spelade 1–1 hemma mot Rostov i den ryska fotbollsligan.

– För tre veckor sedan hade jag inte trott på den här snabba utvecklingen. Det känns riktigt bra, säger han till Aftonbladet och får frågan om det förbundskaptenen sagt.

– Det var väldigt kul att höra Jannes ord, det inspirerar mig bara ännu mer. Men vi var överens om att det bästa var att jag stod över de här landskamperna, säger Claesson.

Publicerad: