Sejdiu avgjorde Skånederbyt: "Magiskt"

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2022-06-27

Malmö FF:s Patriot Sejdiu jublar efter sitt 2–1-mål hemma i Skånederbyt mot Helsingborg. Segermålet kom i den 91:a minuten.
Malmö FF:s Patriot Sejdiu jublar efter sitt 2–1-mål hemma i Skånederbyt mot Helsingborg. Segermålet kom i den 91:a minuten.

Malmö FF var illa ute i Skånederbyt mot jumbon Helsingborg.

Då klev inhopparen Patriot Sejdiu fram och satte segermålet efter blott 74 sekunder på planen.

– Magiskt, säger 22-åringen efter 2–1-segern.

När allsvenskan återstartade under söndagen gick resultaten Malmö FF:s väg. Topplagen Häcken och AIK fick nöja sig med en poäng, men MFF såg länge ut att bomma chansen att haka på.

Först när matchuret visade 90.01 minuter spelade av Skånederbyt hemma mot Helsingborg skickade Patriot Sejdiu in segermålet – endast 74 sekunder efter att 22-åringen blev inbytt.

– Magiskt. Speciellt eftersom det är ett matchavgörande mål, säger Patriot Sejdiu.

”Som en vessla”

– Kul för Patriot att komma in och göra mål, säger 1–0-målskytten Isaac Kiese Thelin.

Det var Kiese Thelin som spelade fram Sejdiu till läget.

– Jag såg att han vinkade där på bortre och sedan tar han ner den, och gör det jättebra. Han är bra på de små ytorna, som en vessla som kan slingra sig in, säger Issac Kiese Thelin.

Sejdiu har i allsvenskan denna säsong fått sparsmakat med speltid. Förutom 90 minuter borta mot Djurgården i mitten av maj har han fått nöja sig med att bli inbytt. I det fjärde inhoppet slog 22-åringen till med karriärens första allsvenska mål.

MFF-tränaren Milos Milojevic var nöjd med att Sejdiu fick avgöra:

– Att han får uppleva att avgöra derbyn tror jag är en dröm som alla killar som spelar fotboll har. Det hade jag också när jag var liten, men jag var inte en lika bra spelare som Patriot.

Det har under våren ryktats om att Sejdiu ska lånas ut i sommar, men för hans egen del är det snacket ett avslutat kapitel.

– För min del är det stängt. Sedan vet jag inte hur tränaren tänker, säger 22-åringen.

”Välbehövliga tre poäng”

Segern gör att MFF är tre poäng efter toppduon Häcken och AIK, som båda har 24 poäng. Trion Djurgården, Hammarby och Malmö står på 21 poäng.

– Välbehövliga tre poäng, som är jätteviktiga för den situation vi befinner oss i, säger inhopparen Søren Rieks.

MFF har en intensiv julimånad framför sig med åtta matcher i allsvenskan och kvalet till Europa på schemat.

– Vi känner att vi har rutinen för matcherna och sedan är det viktigt att återhämta sig. Göra allt man kan för att hålla kroppen frisk och sedan får vi användning för hela truppen, säger Rieks.