Lundqvist: Ska diskutera med Rangers

Av:  TT

Henrik Lundqvist är hemma i Sverige sedan NHL-säsongen satts på paus. Arkivbild.
Henrik Lundqvist är hemma i Sverige sedan NHL-säsongen satts på paus. Arkivbild.

Henrik Lundqvist är inte längre given i New York Rangers kasse och med ett NHL på paus är framtiden oviss för den svenske stjärnmålvakten.

– Jag försöker bara leva i nuet, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Under många år har han varit det självklara förstahandsvalet, men under säsongen har Henrik Lundqvist fått spendera mer tid i båset än tidigare. Huvudtränaren David Quinn har i stor utsträckning ratat den svenske målvakten.

Lundqvist med familj befinner sig just nu i Sverige sedan coronaviruset satt NHL-säsongen på paus. Han är däremot redo att åka tillbaka när det behövs. NHL hoppas ännu på att kunna avsluta säsongen på något sätt – men utan publik.

– Att spela utan publik skulle säkert kännas väldigt konstigt, särskilt i slutspelet, då är det ju som mest tryck. Ibland kan energin från fansen nästan vända hela playoff-matcher. Men om vi väl samlas igen, då tror jag ändå vi kommer tända till och köra på som vanligt och ge allt för att vinna, säger han till tidningen.

Hur framtiden ser ut vet han inte. Han har ett år kvar på kontraktet med Rangers och det har spekulerats i om 38-åringen kommer köpas ut efter det.

– Det är ovisst på så många plan för tillfället, så jag försöker bara leva i nuet. Men när den här säsongen slutligen är över, hur det nu än sker, ska jag sätta mig ner och diskutera med Rangers och höra vad klubben har för planer, säger Lundqvist.

Om han kan tänka sig att komma hem till Sverige och spela?

– Jag har aldrig stängt några dörrar när det gäller den saken, men jag har ju fortfarande kontrakt i NHL och planen är till att börja med att fullfölja det. Sedan, ja, som sagt, vi får se vad som händer, säger han.

Publisert: