Nilsson: Det är klart att vi är besvikna

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Andreas Hillergren/TT
Andreas Nilsson.

Hemma-EM var sedan länge över för svensk del.

Då handlade det om att avsluta mästerskapet på ett snyggt sätt.

Och landslaget lyckades precis med det: Storseger mot Island, 32–25.

Förlusterna mot Slovenien, Portugal och Norge förstörde Sveriges chanser att spela om medaljerna.

Efter det handlade mästerskapet om att avsluta snyggt, och på längre sikt hitta rätt nivå i spelet till OS-kvalmatcherna i april.

Då fungerade spelet bättre för Blågult.

Efter 24–18 mot Ungern rundade landslaget av hemma-EM med en storseger, 32–25, mot Island i Malmö arena.

– Vi avslutade med en vinst och det var vad vi ville göra. Väldigt skönt, faktiskt, säger Andreas Nilsson, som gjorde sju mål och dessutom blev bäste svenske målskytt i EM, till TV6.

Ville till Stockholm

Sverige, som med segern undvek jumboplatsen i mellanrundan, fick visserligen till en fin avslutning, men Nilsson var långt ifrån nöjd med hur mästerskapet blev i sin helhet.

– Vi hade helst velat vara uppe i Stockholm. Det är klart att vi är besvikna men vi gav oss fan på att vi skulle vinna de här sista två matcherna, men det blir inte enklare att packa väska, säger han.

– Vi hade höga förväntningar på oss själva och vi ville verkligen spela om medaljerna. Besvikelsen kommer att ta några dagar men sedan är det bara att gå vidare.

Lagkapten Jim Gottfridsson:

– Självfallet är vi besvikna över att vi inte tog oss längre, säger han till TV6.

27-årige Gottfridsson säger att utvecklingen av mästerskapet – med skador på Albin Lagergren och Jesper Nielsen – kanske ändå var den mest rimliga.

Drömt om Stockholm

– Vad blev vi? Sjua, åtta i den här turningen... Någonstans tror jag att, med de skador vi fick, det är där någonstans där vi ska ligga i den här turneringen, säger han.

– Alla hade drömt och hoppas på en finalhelg i Stockholm… Det är lite besvikelse men det var skönt att vinna de här sista matcherna.

Sverige fick tidigt en ledning med tre bollar och såg sedan till att utöka övertaget till sju bollar, 18–11, lagom till paus.

Ett övertag som de sedan behöll hela vägen fram till 60 minuter spelade.

Matchen blev Kristján Andrésson sista som förbundskapten. Norrmannen Glenn Solberg tar nu över jobbet och hans första stora uppgift väntar i april, då Sverige ska spela OS-kval.

– Vi har ganska många unga spelare, så det gäller att få in dem, sätta anfallsspelet ännu mer. Fortsätta jobba som vi har gjort. Vi får se vad Solberg tar in, det ska bli intressant, säger Andreas Nilsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö