Skandalgolfaren aktuell för comeback

TT

Publicerad 2020-06-22

Thorbjørn Olesen är alltjämt misstänkt för att ha gjort sig skyldig till sexuella trakasserier på en flygplansresa. Arkivbild.

Han misstänks ha trakasserat en sovande kvinna sexuellt på ett flygplan.

Nu gör golfstjärnan Thorbjørn Olesen comeback.

Den 30-årige dansken är aktuell för sin första tävling på nästan ett år.

Thorbjørn Olesen skapade skandalrubriker förra sommaren när han åtalades misstänkt för sexuella trakasserier på ett flygplan.

Den danske golfstjärnan uppgavs ha varit berusad på en flygning mellan Nashville, USA, och London, Storbritannien, i slutet av juli och anklagades för att ha trakasserat en sovande kvinna sexuellt, ha urinerat mellan sätena och gjort sig skyldig till våldsamt motstånd.

Olesen, som nekade till anklagelserna, stängdes av från spel på både PGA- och Europatouren så länge rättsprocessen var i gång – men nu, nästan ett år efter hans senaste tävling, gör han sig redo för comeback på golfbanan. Det är den danska nyhetsbyrån Ritzau som skriver att 30-åringen ställer upp i Jyske Bank Danish PGA Championship som spelas i danska Himmerland 24–26 juni.

I väntan på att Europatouren ska återupptas, efter att ha avbrutits i mars på grund av coronapandemin, kommer även danska proffsspelare som Søren Kjeldsen, Rasmus Højgaard, Jeff Winther, Joachim B. Hansen och Benjamin Poke till spel i tävlingen.

Olesen har vunnit fem tävlingar på Europatouren och var med i Europas Ryder Cup-lag som besegrade USA 2018.