Lindblom hyllades: "En känslofylld kväll"

avTT

Publicerad:
Foto: Derik Hamilton/AP/TT
Philadelphiasupportrarna ger sitt stöd till Oskar Lindblom i kampen mot cancer med plakat med texten "Jag kämpar för Oskar".

Cancerdrabbade Oskar Lindblom hyllades stort i Philadelphias första hemmamatch efter beskedet.

– Klart att det här var en extra speciell kväll. En väldigt känslofylld kväll, säger lagkamraten Robert Hägg till Expressen.

I förra veckan fick hockeyforwarden Oskar Lindblom diagnosen Ewings sarkom, en typ av skelettcancer, och han blir borta hela säsongen för att genomgå behandling.

På tisdagskvällen hyllades 23-åringen först av publiken och spelarna i Globen, där hans förra lag Brynäs mötte Djurgården. Och i Philadelphia hade Flyers ordnat en temakväll i kampen mot cancer i samband med matchen mot Anaheim. Lindblom hyllades med en liten ceremoni före matchen och på läktarna höll publiken upp plakat med texten "Jag kämpar för Oskar".

Lindblom hälsade på laget under förmiddagens matchvärmning och även efter matchen.

– Det kändes som hans närvaro gav en extra boost till alla i laget. Att se honom på morgonen inför matchen och känna hans positiva energi även när han går igenom en tuff tid gav oss ett lyft, säger Hägg.

Även tränaren Alain Vigneault hyllade Lindblom.

– Att se honom i omklädningsrummet var det bästa som kunde hända oss. Efter de dagar som gått sedan vi fick beskedet i Denver i förra veckan var det här ett lyft. Att få se honom, att få se honom le, säger Vigneault efter matchen som Philadelphia vann med 4–1.

Publicerad: