"Jag tyckte att Malmö maskade"

Martin Hardenberger/TT

Publicerad 2024-05-16

Gais Axel Henriksson intervjuas efter torsdagens allsvenska match mot Malmö FF i Malmö.

– Jag tyckte att Malmö maskade och ville påpeka det för honom.

– Han har hybris, men man måste älska det.

Dialogen efter Malmö FF–Gais var både underhållande och belyste en del av Göteborgsklubbens framgångsfaktor.

Från Gais sida var man nöjda med kämpainsatsen men missnöjda med att ha släppt in mål med bara sex minuter till full tid, och därmed tappa poäng i Malmö.

Efter Pontus Janssons 1–0-mål gick Gais framåt med allt de hade och kunde så när kvittera torsdagens fotbollsallsvenska möte. När slutsignalen ljöd utbröt en ordväxling mellan gästernas Axel Henriksson och MFF-tränaren Henrik Rydström.

– Han tyckte att vi maskade. Jag gillar den hybrisen från hans sida. För det var väl ett lag som försökte dröja ut lite på situationerna, vilket man har rätt att göra, men jag skulle nog inte säga att vi var det laget, säger Rydström.

Henriksson hade sin version.

– Jag försöker ha fötterna på jorden och det tycker jag att jag har. Hybris och självförtroende är två olika saker. Jag tycker att de kändes mänskliga, och att vi försvarade oss bra. Vi är inte nöjda med att förlora, säger Henriksson.

Hybrisbeskrivningen var inget han tog illa vid sig för.

– Man måste ha en glöd. Det ska brinna på fotbollsplanen. Det är det som för en framåt. Malmö är på domaren och det försöker jag vara också, så att de inte är ensamma om det, för då blir det snett.

Hybris eller ej så pressade nykomlingen Gais de regerande mästarna Malmö in i slutsekunderna, mycket tack vare att man trodde på sina chanser.