Gerndt knäckte IFK Göteborg

Publicerad:

Göteborg. Det ser fortsatt krampaktigt ut för IFK Göteborg.

Helsingborgs Alexander Gerndt sänkte hemmalaget med sitt 2-1-mål i den 90:e minuten.

Det var lite av en måstematch för IFK Göteborg. Efter två raka förluster i inledningen av allsvenskan var laget piskat att bärga tre pinnar. Ingen lätt uppgift med tanke på att Helsingborg, två raka segrar, stod på andra sidan plan. Men med en exalterad publik och ett tränarpar (Jonas Olsson och Stefan Rehn) för dagen uppklädda i kostym såg det inledningsvis bra ut.

I den 23:e minuten kom ledningsmålet. Elmar Bjarnason, som ersatt en krasslig Tobias Sana, stod för ett fint förspel på vänsterkanten, fann Andreas Drugge framför mål som i sin tur chippade in 1-0. Sju minuter senare var Bjarnason ytterst nära att nicka in 2-0. I inledningen av andra halvlek brände dessutom Tobias Hysén ett friläge.

I stället kom en oväntad vändning av Helsingborg som drabbats av tre ytterbacksskador inom loppet av 24 minuter. Först stångade Peter Larsson in kvitteringen på hörna i den 73:e minuten.

Och så klev han fram, fjolårets skyttekung Alexander Gerndt. Inför ögonen på Feyenoords tränare Mario Been knäckte han Göteborg med sitt 2-1 i den 90:e minuten. Gerndt som för övrigt knappt haft ett rätt på hela matchen. Snacka om matchvinnare.

En kalldusch för IFK Göteborg som får fortsätta jakten på säsongens första poäng.

TT

Publicerad: