TT-Sport

ACO missade medalj i sista skottet

TT-SPORT

Pyongchang, Sydkorea. Medaljchansen rök i och med bommen på det 20:e och allra sista skottet för Anna Carin Olofsson-Zidek. Svenskan, som sköt ytterligare en bom under distansloppet i skidskytte-VM, slutade fyra, tolv sekunder från bronsplatsen och 58 sekunder efter segrarinnan Kati Wilhelm.

– Jag blev nog lite för het där och slängde iväg skottet, säger Olofsson-Zidek till SVT.

– På det sista varvet fick jag höra att jag var tio sekunder efter bronset. Först tänkte jag att "det orkar jag aldrig", men sedan gjorde jag allt jag kunde. Men i sista backen utför kom jag bakom två tjejer som åkte i bredd och jag hade inte en chans att ta mig förbi. Det var himla tråkigt.

Tyskan Kati Wilhelm har i Sydkorea vunnit två lopp och kommit tvåa i ett lopp. Wilhelm sköt en bom och vann med nästan 40 sekunder före slovenskan Teja Gregorin. Norskan Tora Berger tog brons.

Jaktstartsmästarinnan Helena Jonsson sköt bort sina medaljchanser i det andra liggande skyttet där hon fick två bom. Hon slutade på en preliminär åttonde plats.

Helena Jonsson förklarar sina bommar med ett felbeslut:

– Jag såg att vinden hade mojnat men jag struntade att i att skruva (på bössan). Det var ett felbeslut, jag skulle ha skruvat direkt, säger Jonsson som korrigerade bössan först efter att hon gjort två bom.

– Det var klantigt, onödigt.

TT:s utsända

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport