Stjärnan borta - då sprack målnollan

Gävle. Anfallsstjärnan Dioh Williams lämnade sent skadeåterbud. Då sköt Jens Portin hem tre poäng (3-0) med sitt första allsvenska mål på 92 matcher i Gefletröjan.

– Jag har väl haft några lägen genom åren - men de har inte suttit. Nu fick jag en drömträff. Oerhört skönt, underbart och en fantastisk känsla, jublar ytterbacken.

Jens Portin är inne på sin femte säsong i Gefle. Oddsen för att just han skulle avgöra matchen-eller ens göra mål-var nog inte ens spelbara.

Den finländske försvararen hade inte gjort ett enda allsvenskt mål i karriären-fram till torsdagskvällen då han gjorde 1-0 på sitt enda skott i matchen.

Inte undra på att Roger Sandberg stod med hakan i plastgräset:

– Otroligt oväntat men en fantastisk prestation. Jens har en bra vänster men att han hade en bra höger också - det hade jag ingen aning om, säger Gefletränaren.

Portins mål - halvvägs in i första halvlek - var dessutom riktigt vackert.

När Simon Lundevall sköt en misslyckad frispark rätt in i BP-muren studsade bollen ut till Portin som bombade upp bollen i bortre krysset.

– Den satt där den skulle! Jag kände genast när jag träffade bollen att det här blir bra. Man har väl kunnat tänka sig fina mål och hur man skulle vilja att det ser ut och nu satt det precis så. Det var underbart.

TT: Det var en frisparksvariant?

– Ja, jag ska vara med där uppe som andravåg kan man säga. Får jag en skottchans är det bara att dra till.

Du skjuter ett till två skott per match. Kommer du skjuta oftare nu?

– Det får jag faktiskt göra, absolut.

Målet var viktigt för Gefle där tilltänkte målkungen Williams ljumskproblem har varit ett orosmoment.

Men det var glömt mot Brommapojkarna, för dryga kvarten efter Jens Portins målskräll nickade Marcus Hansson in 2-0.

Samme Hansson tryckte även in 3-0 på en hörna direkt efter paus.

Geflemittfältaren är inte känd som målspruta han heller och har nu fem mål på totalt 131 allsvenska matcher.

För gästande Brommapojkarna börjar däremot måltorkan - bara två mål på fyra matcher - bli besvärlig, säger tränaren Stefan Billborn

– Vi springer mest runt och leker fotboll i 40 minuter. Vi kan inte anfalla med tyngd men med fart men vi tror inte riktigt på det, Nu blir det att vi duttar runt i stället. Det känns som att man är ett juniorlag mot ett seniorlag när det går så här fel.

TT

Publisert: