Bröderna Sedin missar NHL-slutspel

Stockholm. I fjol låg Daniel och Henrik Sedin bakom Tre Kronors VM-succé.

I år kan det bli favorit i repris eftersom Vancouver missar Stanley Cup-slutspelet.

När Vancouver förlorade hemma mot Anaheim med 0-3, natten mot tisdagen, försvann sista chansen att nå Stanley Cup-slutspelet för Vancouver, som var i Stanley Cup-final 2011 och som missade slutspelet för första gången sedan 2008.

– Något hände efter jul. Vi spelade bra fram till omgång 40-45, men sedan kom en rad förluster och en svacka som vi inte lyckades ta oss ur. Jag vet inte varför, säger Daniel Sedin till expressen.se.

Förlusten gör det nu möjligt för tvillingbröderna, liksom deras lagkamrater Alexander Edler och Eddie Läck, att eventuellt vara med i ishockey-VM som börjar om drygt en månad. I förra årets VM blev bröderna Sedin VM-guldhjältar på hemmaplan medan Alexander Edler blev avstängd efter en ful tackling i kvartsfinalen mot Kanada.

Daniel Sedin säger till aftonbladet.se att han vill prata med förbundskaptenen Pär Mårts innan han uttalar sig om VM. Målvakten Eddie Läck är försiktigt positiv.

– Det är ganska långt till VM så jag vet inte hur upplägget skulle se ut, men självklart har det varit en dröm att få representera Sverige, säger Läck till aftonbladet.se.

TT

Publisert: