J-Södra släpper inte Gren till IFK

Göteborg. Mats Grens framtid som sportchef i IFK Göteborg hänger i luften.

Hans nuvarande klubb Jönköpings Södra släpper honom inte.

Mats Gren var på plats när IFK Göteborgs avgående sportchef Håkan Mild avtackades på Gamla Ullevi i samband med Blåvitts förlustmatch i fotbollsallsvenskan mot Malmö FF i går kväll. Morgonen efter meddelade J-Södra att Gren blir kvar som huvudtränare för superettanlaget säsongen ut.

– Det är ett beslut som vi har fattat på goda grunder i styrelsen. Enhälligt. Det är ju så att vi har ett kontrakt med Mats Gren som vi måste följa, säger Sune Lantz, ordförande i Jönköpings Södra.

TT: Är det hållbart att ha en huvudtränare som egentligen vill vara någon annanstans?

– Jag uppfattar honom som väldigt professionell, så jag ser inte de bekymren.

Förhandlingarna mellan klubbarna strandade i förra veckan, en vecka efter Göteborgs presentation av Gren som ny sportchef.

– Vi fick läsa i tidningen att IFK Göteborg tagit paus i förhandlingarna, säger Sune Lantz.

J-Södras beslut kommer som en överraskning för IFK-ordföranden Karl Jartun.

– Har de gått ut med det? Vi pratade med dem förra veckan och det är klart att vi kände att det var lite låsta positioner. Sedan dess har vi funderat lite på hur vi ska gå vidare, kanske med alternativa lösningar, säger han till fotbollskanalen.se.

IFK Göteborgs klubbdirektör Martin Kurzwelly säger sig acceptera Jönköpings Södras beslut.

– Skulle det vara så att vi får vänta till november så får vi göra det, säger han till TT.

– I dagsläget så får jag förhålla mig till det som man har beslutat. Sedan tror jag att det finns möjligheter till kontakt igen med Jönköping. Min förhoppning är att vi ska få loss Mats Gren så småningom, men om det skulle vara så att vi får vänta tills säsongens slut så får vi förhålla oss till det. Vi söker en långsiktig funktion hos oss, och vi har bedömt enhälligt att Mats är den som ska leda den sportsliga delen.

Martin Kurzwelly bedömer att IFK Göteborg kan klara sig utan en sportchef under säsongen, om det krävs. Att tillsätta en tillförordnad sportchef är inte aktuellt i dagsläget, säger han.

– Det är en initial intention jag har. Avtal och sådant håller jag ju i nu. Sedan har vi ju faktiskt tillgång till Håkan Mild under säsongen. Han är väldigt välvillig och har sagt att han är till förfogande om vi behöver hans stöd i en del frågor.

TT: Att betala det J-Södra vill ha kommer inte på fråga?

– Nej, det gör det inte. Den förväntan de hade var långt över det vi bedömer som realistiskt.

TT

Publisert: