Murray blickar mot comeback: "Varit tufft"

TT-SPORT

Tennis. Andy Murray gör snart comeback efter fem skadefyllda månader.

Den brittiske tennisstjärnan har dalat från första till 16:e plats på världsrankningen men fått nya perspektiv på sin idrott.

– Det var tufft att praktiskt taget halta ut från Wimbledon, säger 30-åringen.

För ett år sedan var Andy Murray herrtennisens världsetta efter ett 2016 som gav en grand slam-titel i Wimbledon, seger i ATP-tourslutspelet och dessutom OS-guld i singel i Rio de Janeiro.

På nyårsafton förra året adlades han av drottning Elizabeth när den brittiska regeringen offentliggjorde den årliga listan över personer som upphöjts till riddare eller tilldelats ordnar och titlar.

"Vill tävla"

Nu ser det helt annorlunda ut. Den 30-årige skotten, som alltså kan tilltalas med "sir", har inte spelat tennis sedan uttåget ur Wimbledon-kvartsfinalen mot Sam Querrey, USA, i juli.

– De stora turneringarna driver mig mer än världsrankningen. Jag vill tävla. Det var tufft för mig att praktiskt taget halta ut från Wimbledon, säger Andy Murray, som framförallt haft problem med en höftskada, i en intervju med Sky Sports.

Skadeproblem har gjort att han fallit från positionen som världsetta till att nu vara rankad som 16:e herrspelare i världen.

Aldrig vunnit Australian Open

– Mina egna mål har ändrats och jag kommer ihåg hur mycket jag älskade att spela tennis. I framtiden kommer det inte att handla om att vinna varje match eller fler grand slam-titlar, säger Murray.

Om knappt tre veckor inleds Australian Open i Melbourne, kalenderårets första grand slam-turnering där Murray varit i final fem gånger men aldrig vunnit. Britten väntas göra sin tävlingscomeback i den förberedande ATP-turneringen i Brisbane som inleds i helgen.

– Jag vill konkurrera och försöka vinna Australian Open i januari. Det är mitt ultimata mål, men första och främst behöver jag bli frisk, säger Murray.

TT-AFP