Kallur vinnare i säsongspremiären

Publicerad 2017-02-11

Friidrott. Susanna Kallur har börjat sin resa mot inomhus-EM i Belgrad.

Säsongspremiären slutade med klar seger på 60 meter häck och tiden 8,06.

– Med den tiden har man absolut i EM att göra. Det känns som ett bra utgångsläge, säger 35-åringen.

Susanna Kallur har missat de inledande tävlingarna på säsongen på grund av bland annat öroninflammation.

I Nordenkampen i Tammerfors var hon tillbaka - och slog till direkt. Med tiden 8,06 vann hon klart före finländskorna Nooralotta Neziri och Lotta Harala på tiderna 8,12 respektive 8,19.

– Det känns jätteskönt såklart. Det var ungefär i krokarna av vad jag trodde tidsmässigt också, säger hon till svenska friidrottsförbundet.

"Bara att ösa"

Efter en något strulig start kom Kallur snabbt igång under loppet.

– Jag var inte speciellt bra med i reaktionen, men sen från första och andra häcken kom jag in i rytmen och det kändes bra tycker jag, fortsätter hon.

Nordenkampen inledde Susanna Kallurs sista inomhussäsong i karriären. Höjdpunkten är inomhus-EM i Belgrad 3-5 mars.

– Jag vet inte riktigt hur tävlingsschemat kommer att se ut fram till EM. Det ska vi klura på nu, men det är bara att ösa. Skönt att vara frisk och kunna bygga något bra inför Belgrad, säger Kallur.

Jättekast av Ståhl

Tidigare under dagen slog Daniel Ståhl till med ett jättekast i samma tävling. Ståhl vräkte på med 66,90 - det näst längsta inomhuskastet i diskus genom tiderna.

– Jag vet att jag är i bra form och trodde på 65 meter, men så här långt kunde jag aldrig tro att det skulle bli, säger Ståhl till friidrottaren.com.

Ståhl, som i slutet av utomhussäsongen i fjol nådde 68,72, slog Axel Härstedts inofficiella svenska inomhusrekord med över tre meter och är tvåa genom tiderna inomhus bakom estländaren Gerd Kanters som har världsbästanoteringen på 69,51.

Eftersom diskus inte finns med på programmet i innemästerskap försöker han kvalificera sig till inne-EM i Belgrad i kula.

TT

Följ ämnen
Friidrott

Följ ämnen i artikeln