Laine avgjorde med självmål

TT-SPORT

Ishockey. Finlands supertalang Patrik Laine avgjorde Winnipegs NHL-match mot Edmonton - med ett självmål.

– Det var olyckligt, säger 18-åringen.

Edmonton vann med 3-2 sedan Laine misslyckades med rensningen framför eget mål. Mark Letestu sköt, Connor Hellebuyck räddade men lämnade retur.

– Jag försökte få bort pucken, men stod fel, säger den olycklige Laine till nhl.com.

Letestu registrerades för målet som var hans andra i matchen, där också Oscar Klefbom satte sitt femte mål för säsongen.

Frustrerande förlust

Vancouver föll borta med 0-3 mot Washington.

– Frustrerande, tycker Daniel Sedin.

– Vi lyckades hålla det till ett ettmålsunderläge till tredje perioden. Och det är ett helt okej läge när vi är på bortaplan. Men de var generellt bättre än oss.

Vancouver lyckades bara få ett skott på mål under lagets fem powerplay. Daniel Sedin säger att många skott blockerades, men medger att det finns problem.

– Powerplay måste bli bättre, konstaterar han.

Washington lyckades bättre med powerplayspelet. Alexander Ovetjkin överlistade Jacob Markström - som stod i Vancouvermålet för andra matchen och kvällen i rad - med ett lurigt, lågt handledsskott.

– Han är känd för att skjuta högt också. Så ens första tanke är nästan att täcka upp den övre delen av målet, och den här gången sköt han under klubbhandsken. Det är frustrerande, men du får glömma och gå vidare, säger Markström, som delvis storspelade i målet, till nhl.com efter matchen.

Raanta glänste igen

Antti Raanta höll nollan för andra matchen i rad när New York Rangers slog New Jersey med 5-0. Därmed hotas Henrik Lundqvists plats som förstemålvakt i Rangers, en position som han haft sedan säsongen 2005-2006.

Raanta har spelat de tre senaste matcherna för Rangers, som alla lett till segrar.

Lundqvist sade före matchen mot New Jersey att han förstås vill spela, men har förståelse för att Raanta får stå eftersom han är så bra just nu.

TT