Cristiano Ronaldo vann Ballon d'Or

TT-SPORT

Fotboll. Messi eller Ronaldo?

Ronaldo.

Portugisen är världens bäste fotbollspelare 2016 enligt internationell expertis och fick Ballon d'Or för fjärde gången.

Sedan 2008 har Lionel Messi och Cristiano Ronaldo abonnerat på Guldbollen och inget talade för att någon skulle klara att slå in en kil mellan de två, än mindre att snuva någon av dem på fotbollens finaste individuella utmärkelse.

De två har stått i en klass för sig i många år och det var likadant 2016. Men den 31-årige portugisens framgångar med Real Madrid och landslaget avgjorde till hans fördel i kampen med Messi.

Först vann Ronaldo Champions League och en dryg månad senare hjälpte han Portugal till EM-finalen mot Frankrike på Stade de France. I den blev han tidigt skadad och lämnade planen i tårar. Från sidlinjen stöttade han laget till det överraskande guldet.

– Det är en stor ära för mig att få ta emot min fjärde guldboll. Känslan är som vid den första, det är en dröm som slår in igen. Tanken har aldrig slagit mig att jag skulle vinna den fyra gånger. Jag är verkligen glad, säger Ronaldo.

– Jag passar på att tacka alla mina lagkamrater, i landslaget och i Real Madrid. Jag är verkligen stolt.

Ronaldo befinner sig just nu i Tokyo för att spela VM för klubblag med Real.

Zlatan Ibrahimovic rankades som nummer 13 i omröstningen.

De sex senaste åren har Ballon d'Or och Internationella fotbollsförbundets (Fifa) pris till Årets spelare varit ett gemensamt pris, men nu har tidningen France Football återgått till att dela ut priset utan Fifas medverkan.

Vinnaren röstades fram av 173 fotbollsjournalister världen över.

TT-AFP