Little störst i Linköping

Publicerad 2016-11-15

Ishockey. Linköpings nummer 41 gör inte skäl för sitt efternamn för tillfället.

Med tio poäng på de fyra senaste omgångarna toppar han SHL:s poängliga.

När LHC körde över Leksand med 6-1 levererade Broc Little ett mål och två assist.

Broc Little är bara 175 centimeter lång - och efternamnet ger ju inte sken av att det skulle handla om någon större lirare.

Men för tillfället är han störst av alla i SHL, i alla fall när det gäller att producera poäng.

Under de fyra senaste omgångarna har den 28-årige amerikanen levererat inte mindre än fyra mål och sex assist - ett snitt på 2,5 poäng per match.

– Vet inte om det någonsin har hänt förut på den här nivån, har svårt att tro det i alla fall, säger Broc Little efter utklassningsvinsten mot Leksand.

Anfallsstjärnan klättrar upp på första plats i SHL:s poängliga efter 17 omgångar; med 7 mål och 13 assist.

– Jättekul att det har börjat lossna för hela vår kedja. Vi hade ju det lite trögt i början, men på sistone har vi hittat varandra allt bättre. Skönt att få lite utdelning på alla chanser vi skapar.

Förstakedjan snurrade

Little snurrade rejält i anfallszonen med förstalinjepolarna Garrett Roe (ett mål och en assist) och Andrew Gordon (ett mål och en assist) - och kunde till och med kosta på sig att missa en straff den här showkvällen.

LHC hade bara plockat 7 poäng på de åtta första hemmamatcherna under hösten och inte gjort fler än tre mål i någon av dem.

– Vi har ju vunnit mycket borta, men det är klart att det betyder en hel del att göra det inför de egna supportrarna. Det gäller ju att visa upp en bra produkt för att locka fler åskådare.

På bortais har det blivit 15 poäng.

– Det är lättare att spela lite enklare borta. Hemma vill man ju visa upp sig inför supportrarna och kanske bjuda på något extra. Men jag tycker det känns bättre och bättre och nu har vi ju fått tillbaka alla skadade spelare och ser hur bra laget egentligen är, säger Little.

"Bättre fart"

Båda bröderna Olimb, Ken André och Mathis, är med på allvar igen - och snart debuterar nye stjärnbacken Anssi Salmela.

– Vi har väntat länge på att det ska lossna så här hemma. Vi har varit för ineffektiva tidigare och uppträtt lite krampaktigt. Nu var det bättre fart och stabilt över hela banan, säger tränaren Dan Tangnes.

– Linköping spelade aggressivt och vann kamperna. Vi var för uddlösa, säger Leksands tränare Perra Johnsson.

TT