Upplopp efter allsvenskt derby

Publicerad 2015-05-25

Fotbollsderby. Ett våldsamt upplopp bröt ut efter fotbollsderbyt mellan AIK och Djurgården på måndagskvällen. Flera poliser skadades och polisen beslutade att köra iväg drygt 20 personer med buss från Tele 2 Arena i Stockholm.

– En polis har fått en armskada och andra är lindrigt skadade. Vem som gjort vad får utredas senare. Man har filmat och fotat på platsen, säger polisens presstalesperson Lars Byström.

Före matchen hade ett flygblad cirkulerat, där krogarna runt Medborgarplatsen på Södermalm uppmanades att inte servera AIK:are. Flygbladet är undertecknat av styrelsen för Hammarby-anhängarna i Bajen fans, skriver dn.se.

Enligt flygbladet är Medborgarplatsen ett speciellt område för hammarbyare och krogägare som serverar AIK:are varnades för att de bidrar till en dålig framtida relation till Bajen fans.

AIK-anhängarna samlades på Medborgarplatsen inför matchen, men gick i god ordning från platsen. Även efter matchen var det lugnt på torget, enligt polisen, som förstärkt bevakningen i innerstaden.

TT