TT-Sport

Ovetjkin missar fyra matcher efter coronafall

Av: 

TT

Washington Capitals Dimtrij Orlov och Alexander Ovetjkin, till höger, är två av spelarna som isolerats efter ett positivt covid-19-test i laget. Arkivbild.
Washington Capitals Dimtrij Orlov och Alexander Ovetjkin, till höger, är två av spelarna som isolerats efter ett positivt covid-19-test i laget. Arkivbild.

TT-SPORT

Alexander Ovetjkin är en av fyra ryssar i Washington Capitals som satts i karantän och missar minst fyra NHL-matcher.

Kvartetten bröt mot ishockeyligans coronaregelverk när de umgicks på ett hotellrum, och nu har en av dem testats positivt för covid-19.

Alexander Ovetjkin, Jevgenij Kuznetsov, Dimitrij Orlov och Ilja Samsonov har alla satts i karantän och kommer att missa alla Washingtons matcher nästa vecka.

– Just nu befinner sig spelarna i karantän och i det här läget tror jag att det rör sig om fyra matcher och sedan blir det en ny utvärdering. Det kommer troligtvis ett uttalande så småningom, säger lagets tränare Peter Laviolette till nhl.com.

Använde inte munskydd

De fyra spelarna bröt mot ligans regelverk för covid-19 när de under lagets bortaturné i Buffalo och Pittsburgh – det är fortfarande oklart exakt när det ska ha skett – umgicks på ett hotellrum, dessutom utan att bära munskydd.

En av spelarna har nu testats positivt för covid-19 och enligt Washington Post rör det sig om målvakten Ilja Samsonov. Laget ska ha fått kännedom om testsvaret efter bortamatchen mot Pittsburgh i tisdags, skriver tidningen.

Bekräftar ett fall

Laviolette säger inte uttryckligen att det är handlar om Samsonov, men bekräftar det positiva testet.

– Jag vet att det fanns ett positivt fall och genom smittspårning har spelarna varit ärliga med vad de har gjort. Jag vet inte själv exakt hur saker och ting hänger ihop men man kom fram till att fyra spelare umgicks nära med varandra på ett hotellrum och att de nu måste isoleras, säger Laviolette.

I delstaterna Washington och Virginia, där lagets träningsanläggning ligger, säger reglerna att en person som har testats positivt för covid-19 måste självisoleras i minst sju dagar. För att få lämna karantänen krävs ett negativt test på eller efter den femte dagen av isolering.

Publisert: