Stjärnan bryter kontraktet: Krävs en markering

Av:  TT

Ulrika Olsson bryter kontraktet med Skuru. Arkivbild.
Ulrika Olsson bryter kontraktet med Skuru. Arkivbild.

Ulrika Olsson bryter med Skuru – mitt under brinnande slutspel.

Enligt handbollsstjärnan ville klubben inte förlänga kontraktet över nästa säsong med hänsyn till att "spelare i hennes ålder börjar tänka på familjebildning".

– Att klubben sätter ett bäst före-datum på en när man är 30 år gammal känns inte rätt, säger hon till TV4.

Vänsternian har dunkat in 130 mål och stått för 106 assist i grundserien, vilket gav henne en bronsplats skytteligan, men nu väljer hon att tacka för sig.

I en intervju med TV4 berättar Ulrika Olsson varför hon inte har blivit erbjuden någon kontraktsförlängning med serievinnarna Skuru.

– De pratar om att de har andra intressenter att ta hänsyn till, sedan pratar de om, vilket jag tycker är mest anmärkningsvärt, att spelare i min ålder börjar tänka på familjebildning. Det känns väldigt omodernt i en damelitidrottsförening 2021, säger hon och fortsätter:

– Jag pratade vidare med dem i söndags efter första kvartsfinalen och innehållet i det samtalet var inte lika illa, men där pratar de om ålder som ett argument för att inte förlänga. Ingenstans har man pratat om min kompetens som handbollsspelare.

River kontraktet

Efter samtalen tog hon beslutet att riva kontraktet med klubben med omedelbar verkan.

– Någonstans krävs det en markering mot den här typen av behandling av kvinnliga idrottare. Att klubben sätter ett bäst före-datum på en när man är 30 år gammal känns inte rätt. Det är svårt att lyfta fram en förening som agerar efter de premisserna, säger hon.

Skurus ordförande Jonas Johansson säger till Aftonbladet att han inte känner igen sig i Olssons beskrivning av klubbens värderingar.

– Har den som representerar klubben i samtalen med Ulrika Olsson uttryckt sig så, så är jag den förste att skämma ögonen ur mig och be om ursäkt som ansvarig för vår verksamhet.

"Helt trygg"

Johansson säger att han håller på att utreda exakt vad det är som har sagts till Olsson.

– Jag är helt trygg i vad vi som klubb står för i de här värdegrundsfrågorna och hur vi kommunicerar med varandra. Det kan inte råda några tvivel för henne om vad vi står för som klubb. Alldeles oavsett vad som sagts eller inte sagts i det här spelarsamtalet, säger Johansson till Aftonbladet.

Han hoppas att Skuru ska kunna laga relationen med Olsson, men har inga förhoppningar om att det kommer att ske under det pågående slutspelet.

Publisert: