Vann borta – fördel Skuru i SM-finalserien

Av:  Henrik Skiöld/TT

Skurus Felicia Palm Robertsson, till vänster, går på skott i SM-finalen mot Sävehof.
Skurus Felicia Palm Robertsson, till vänster, går på skott i SM-finalen mot Sävehof.

Skuru är regerande mästare.

Grunden är lagd till ännu en titel – men än återstår mycket innan skumpan eventuellt kan plockas fram.

Kvällens 29–27 mot Sävehof i Partille var seger nummer 1 av de tre matcher som måste vinnas för att få lyfta pokalen igen.

Sävehof jagar klubbens 15:e guld på damsidan men ska klubben gå i land med den uppgiften duger inte prestationen när finalserien (bäst av fem) inleddes i hemmahall.

Skurus tvåmålsledning – 13–11 – i pausen visade sig vara tillräcklig att luta sig mot. Den berättade också vilken av SM-finalisterna som presterade bäst, defensivt som offensivt.

Men Vilma Matthijs Holmberg var inte helt nöjd:

– En del slarvfel, vi tar lite dåliga beslut. Vi är på gång och vill vinna den här matchen, säger hon till C More.

Sävehofs målvakt Sofie Börjesson hade en del att stå i.

– Det är lite hackigt. Bakåt? Jag vet inte om vi har dålig fokus där också. De kommer igenom lite för lätt i vissa lägen. Vi kanske är tagna av stunden eller jättenervösa. Jag vet inte, säger hon till C More.

Efter pausen var det länge öppna spjäll, spring och skjut, skjut och spring. Och mest och bäst sprang och sköt Skuru. Ellen Voutilainen och Vilma Matthijs Holmberg bombade in bollar.

– Vi har många bra spelare, alla levererar i olika delar i matchen. Det är försvaret också som räcker hela matchen. Vi är bra när vi kan vara det och har slagit Sävehof här förr, säger Skurus Alexandra Bjärrenholt till C More.

Skuru hade fyra bollar upp när två täta utvisningar för skott i ansiktet på målvakten gav Sävehof en öppning in i matchen.

Sävehof fick närkontakt (25–26) med fem minuter kvar, mycket tack vare Wilma Kroon Anderssons räddningar men kom inte närmare.

Nästa final spelas i Eriksdalshallen på fredag.

Publisert: