Tiger Woods avbryter PGA-mästerskapen

Susanna Persson Öste/TT

Publicerad 2022-05-22

Tiger Woods plågas av värk i sitt högerben efter den svåra bilolyckan i februari i fjol. Här vinkar han till publiken efter den tredje rundan i PGA-mästerskapen i Tulsa i den amerikanska delstaten Oklahoma.
Tiger Woods plågas av värk i sitt högerben efter den svåra bilolyckan i februari i fjol. Här vinkar han till publiken efter den tredje rundan i PGA-mästerskapen i Tulsa i den amerikanska delstaten Oklahoma.

Golfens superstjärna Tiger Woods hoppar av PGA-mästerskapen som pågår i Tulsa i USA. Hans skadade högerben gör för ont.

Tiger Woods har varit märkbart plågad under de tre rundorna han har gått. PGA-mästerskapen i Tulsa i Oklahoma är 46-åringens blott andra major sedan den svåra bilolyckan i februari i fjol.

– Att belasta det gör ont, att skjuta ifrån gör ont, att gå gör ont och att vrida sig gör ont, sade Woods om sitt högerben efter inledningsrundan i torsdags, som han gick på 74 slag, fyra över par.

Den tidigare världsettan glimrade dock till på andrarundan, som han klarade på 69 slag och tack vare det kvalificerade sig till de två avslutande rundorna.

Men på tävlingens tredje dag tog det stopp. Woods haltade sig igenom dagen och hamnade till slut på nio över par, med en runda på 79 slag. Efteråt ville han ändå visa sig lite hoppfull.

– Jag har ont … vi kommer att fixa lite och se hur det går, svarade han efteråt på frågan om han tänkte fullfölja tävlingen.

Men under natten mot söndag, svensk tid, kom beskedet att Woods drar sig ur.

Superstjärnan gjorde comeback i april, när han ställde upp i US Masters och slutade på 47:e plats. Han har totalt 15 majorsegrar i bagaget, varav fyra har kommit just på PGA-mästerskapen.

De två svenskarna i tävlingen, Henrik Stenson och Alex Norén, är båda utslagna efter att ha missat ”cutten”.

Chilenaren Mito Pereira leder inför avslutningsrundan. Han ligger på nio under par, tre slag före engelsmannen Matt Fitzpatrick och amerikanen Will Zalatoris. Ledaren efter den första rundan, nordirländaren Rory McIlroy, har fallit till en delad 17:e plats.