Drömrundan: Krossade konkurrenterna

Av:  Tim Dahlbacka/TT

Chun In-Gee stod för en riktigt kanonrunda under PGA-mästerskapens första dag.
Chun In-Gee stod för en riktigt kanonrunda under PGA-mästerskapens första dag.

Chun In-Gee tycktes spela på en annan golfbana än rivalerna under den första rundan av PGA-mästerskapen.

Sydkoreanskan gick runt på åtta under par, fem slag bättre än närmast jagande.

– Det känns som att jag hade bra fokus i dag, för jag visste inte att jag gjorde så många birdies, säger hon.

Chun In-Gee, 27, har gjort sig känd som något av en majorspecialist då två av hennes tre segrar på LPGA-touren har varit just majors.

Det visade hon sannerligen under dagens spel i PGA-mästerskapen, damernas tredje major för året. Den tufft uppsatta banan Congressional Country Club i Bethesda, Maryland, och det kalla vädret var inga hinder för 27-åringen som signerade en score på 64 slag, åtta under par.

– Efter så mycket regn känns banan längre. Jag hade ett par bra slag med mina träklubbor. Det var så jag fick birdiechanser. Samtidigt var greenerna mjukare, så jag tycker att det bara var en bra balans, säger hon.

”Tuff och hård”

Ingen annan var i närheten av sydkoreanskans resultat. Närmast jagande är landsmaninnan Choi Hye-Jin och thailändskan Pornanong Phatlum på 69 slag, tre under par.

En som var imponerad av den 33-rankade sydkoreanskan var amerikanska superstjärnan Nelly Korda.

– Banan spelades extremt lång och var väldigt tuff och hård. Jag hade tagit under par innan jag gick ut. Jag vet inte riktigt vilken bana hon (Chun In-Gee) spelar. Hon verkar vara någonstans soligt i tropikerna, sade Korda, som noterades för ett slag under par, till NBC.

Kämpigt för de blågula

De flesta svenskorna hade det kämpigt. Bäst var Madelene Sagström på ett över par, på en delad 30:e-plats. Därefter följde Pernilla Lindberg och Anna Nordqvist på tre plus.

Linnea Johansson kom in på fem slag över par, ett slag bättre än Frida Kinhult.

Publisert: