Klopps oro inför CL-finalen: nylagda gräsmattan

Av:  TT-AFP

Liverpools tränare Jürgen Klopp under ett träningspass inför lördagens Champions League-final mot Real Madrid.
Liverpools tränare Jürgen Klopp under ett träningspass inför lördagens Champions League-final mot Real Madrid.

Champions League-final på Stade de France.

Då pryder en nylagd gräsmatta Frankrikes nationalarena.

– Så länge båda lagen har samma förutsättningar så är jag okej med det, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp.

21.00 på lördagskvällen sparkas Champions League-finalen i fotboll i gång där Liverpool vill ha revansch för finalförlusten mot Real Madrid säsongen 2017–18 (3–1 till Real då).

Finalen spelas på Frankrikes nationalarena Stade de France som dagen till ära fått en helt ny gräsmatta.

– Vanligtvis när en plan ser ny ut är det bra nyheter. Den här planen är ny sedan i går, det är uppenbarligen inte den bästa nyheten för något av lagen, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp.

– Att någon tyckte att det var en bra idé att ta med planen till arenan dagen före finalen är en intressant tanke. Men så länge båda lagen har samma förutsättningar är jag okej med det.

Jagar trippel

Liverpool jagar en trippel efter att tidigare under säsongen vunnit både ligacupen och FA-cupen. I Premier League blev det en andraplats, en poäng bakom Manchester City efter en dramatisk slutomgång.

– Om du kan fotboll vet du att det är exceptionellt det som mina killar gjort den här säsongen. Jag är mer än glad och stolt över vad vi har gjort så här långt och jag kommer att må ännu bättre om vi vinner matchen, säger Klopp.

Real: Måste förtjäna att vinna

Finalmotståndaren Real Madrid vann La Liga i överlägsen stil, 13 poäng före Barcelona. Reals tränare Carlo Ancelotti hävdar att hans lag nu är nära att ”nå max” den här säsongen.

– Vi känner till den här klubbens historia och att ta oss hit är väldigt viktigt, det har varit en väldigt bra säsong för oss. Det här laget hanterar den här typen av matcher bra. De erfarna hjälper de yngre, säger Ancelotti och avslutar:

– För att vinna måste vi förtjäna det i morgon.

Publisert: