TT-Sport

Guterstam återvänder till BP

TT-SPORT

Stockholm. Det blir ingen fortsättning för Olof Guterstam i allsvenska Hammarby IF. I stället återvänder han till Brommapojkarna, klubben som han gjorde succé i säsongen 2007.

– När det inte blev något med Hammarby så pratade jag med Kim Bergstrand (tränare) och han sa att jag välkommen tillbaka om jag tyckte att det skulle vara kul att spela med BP. Och det gör jag, säger Guterstam till Fotbolldirekt.se.

När BP trillade ur allsvenskan 2007, lånades Guterstam ut till belgiska FC Bryssel. Där tog han snabbt en ordinarie plats i anfallet och gjorde fyra mål på 14 matcher. I fjol blev det ett nytt lånekontraktet, då med allsvenska Hammarby. Efter en säsong med lite speltid, väljer nu klubben att inte utnyttja sin köpoption de hade på Guterstam.

Något som anfallaren hade på känn.

– Som det utvecklade sig är jag inte jätteförvånad. Jag kände att jag inte var förstaalternativ när Hammarby köpte in en liknande spelartyp som jag själv i Nathan Paulse.

Nu får han en ny chans att försöka hålla BP kvar i allsvenskan.

– Årets generation är den bästa jag har sett under mina sju år i BP. Sedan tror jag hela föreningen har lärt sig mycket sedan senaste gången, säger han.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport