Kihlström vann dubbelt i V75

Publicerad:
Uppdaterad:

Karlstad. I fjol vann Örjan Kihlström V75-ligan efter en tuff duell mot Björn Goop. Efter första V75-omgången 2011 på Färjestad ligger Kihlström i topp efter en dubbel med Marshland och Never Again.

– Det är inte så svårt när man får köra sådana topphästar, sade han anspråkslöst.

Örjan Kihlström blev V75-champion i fjol tack vare fler andraplatser än Björn Goop. Något nyårslöfte om han skulle vinna även 2011 kunde han förstås inte ge. Men Kihlström kommer säkert att kriga i topp - igen.

– Jag kommer att köra på som tidigare år. Sedan beror det ju mycket på vilka hästar man får köra på V75. Men håller dom samma klass som Marshland och Never Again så...

Båda V75-vinnarna tränas av Stefan Hultman, Solvalla. Han har ett grymt flyt i stallet för tillfället. Under december tog stallet tolv segrar och tjänade 1,1 miljoner kronor.

Det fanns en del frågetecken inför Gulddivisionen. Var till exempel Marshland tillräckligt snabb för att behålla ledningen från innerspår?

Kihlström var dock inte särskilt bekymrad. Han laddade allt från start med sexåringen som kunde svara upp Rutger Raket. Efter ett förstavarv på långsamma 1.15,0 kunde de vinna rätt så enkelt.

– Vi har inte haft några bra startspår på länge för att kunna ladda från start, men Marshland är snabb och vi lyckades ju ta spets. Det blev säkert till slut och det är en jättefin häst, helt komplett och som alltid gör sitt bästa, kommenterade Kihlström.

Never Again var omgångens största favorit. Trots att han bara är nyss fyllda fem år och aldrig tidigare tävlat mot äldre hästar i V75. Men han var ensam på plan i Silverdivisionen och imponerade väldigt mycket.

– Jag tror att han skulle räcka bra även i Gulddivisionen i dag, så bra är Never Again för tillfället, berömde Kihlström.

Kihlström körde fram utvändigt om ledande Lamborghini ST redan efter 800 meter. I sista kurvan tittade han långt efter sina konkurrenter men han upptäckte inga.

– Never Again är verkligen fin nu. Det fanns krafter kvar i mål och hoppas bara att han får vara frisk och visa vilken bra häst han är.

Never Again var favorit i Derbyt för fyraåringar på Jägersro i september. På sista långsidan såg han ut som en vinnare men tröttnade plötsligt i sista sväng. Efteråt upptäckte man en infektion som troligen kostade honom derbysegern.

TT

Publicerad: