Modos vd: "Behöver nytt ledarskap"

TT-SPORT

Ishockey. Hockeyallsvenska krislaget Modo sparkar sportchefen Per Svartvadet.

– Vi har bedömt att vi behöver ett nytt ledarskap, säger klubbens vd Johan Widebro.

Modo åkte ur SHL i våras och fallet har fortsatt under hösten. Laget ligger näst sist i hockeyallsvenskan och hotas av ytterligare en degradering.

Den förre storspelaren och lagkaptenen Per Svartvadet tog över som sportchef, eller general manager som titeln är i Modo, efter Markus Näslund för 2,5 år sedan, men har haft skrala resultat med kval och SHL-degradering.

Sportråd läggs ned

Många röster höjdes för att han skulle få gå redan efter förra säsongen, men i stället stärktes organisationen upp med ett sportråd.

Det läggs nu ned.

– Vi har blivit tröga på spelarmarknaden och behöver ett tydligt ledarskap där sportchefen har det fulla ansvaret, säger Widebro till allehanda.se.

Tränaren Andreas Johansson tar över som sportchef fram tills en permanent ersättare hittas.

– Vi håller på att ta fram en kravprofil, vi vill göra en noggrann rekrytering. Den processen kommer att påbörjas nu, säger Widebro.

Ny handlingsplan

Under tiden är det upp till Andreas Johansson att förstärka truppen för att ta Modo ur krisen. Örnsköldsvikslaget har tre raka förluster efter att ha blivit utklassat på hemmaplan av Bik Karlskoga (1-5) i tisdags och har inte tagit en trepoängare på sina senaste åtta matcher.

Nyheten om Svartvadet kom i samband med att Modo presenterade en handlingsplan för framtiden, kallad återväxten 2020. Där läggs fokus på ledar- och spelarutveckling i klubben.

Enligt handlingsplanen ska Modo vara tillbaka i SHL senast till säsongen 2018-19 och damlaget, svenska mästare 2012, ska få ökade resurser varje år fram till 2020.

I höstas hoppade damernas sportchef Robert Elfving av och riktade då hård kritik för klubbens bristande jämställdhet.

TT