Nitlott för Napoli och Arsenal

TT-SPORT

Fotboll. Napoli och Arsenal jublar inte över lottningen till Champions Leagues åttondelsfinaler.

De ställs mot den regerande mästaren Real Madrid respektive Bayern München.

Real Madrid och Bayern München slutade tvåa i höstens gruppspel och var därmed oseedade i lottningen till åttondelsfinalerna.

Den förre nederländske storstjärnan Ruud Gullit såg till att lotta Real mot Napoli - säkert en nitlott för det italienska laget.

Arsenal lyckades vinna sin grupp och hoppades därför slippa möta något storlag i åttondelsfinalen. I stället blev det kanske sämsta tänkbara lottningen för Arsène Wengers mannar som ställs mot Bayern München.

Lagen har mötts tio gånger i Champions League-sammanhang, alla gånger på 2000-talet. Bayern München har vunnit fem matcher, Arsenal tre. Bayern München har slagit ut Arsenal tre gånger i åttondelsfinal, 2005, 2013 och 2014.

"Svår lottning"

– Det är en intressant och svår lottning. Vi kan Arsenal ganska bra efter de senaste säsongerna då vi har ställts mot varandra, säger Bayern Münchens målvakt Manuel Neuer enligt AFP.

– Arsenal är ett bra lag och jag tycker att de är starkare nu än vad de var för några år sedan.

Victor Nilsson Lindelöf är ende svensk i utslagningsfasen i Champions League. Hans Benfica ställs mot Dortmund.

"Två bra matcher"

För Zlatan Ibrahimovics förra klubb Paris Saint Germain blir det favorit i repris på kvartsfinalerna 2013 och 2015 då man ställs mot Barcelona, med Barcelona som vinnare båda gångerna.

"Vi har spelat mot dem sex gånger de senaste fyra säsongerna, så det här börjar bli ett klassiskt möte i Champions League", säger PSG-ordföranden Nasser al-Khelaifi till klubbens webbplats.

"Det kommer att bli två bra matcher och vi ska se till att vara redo för dem när vi möts på Parc de Princes i februari. Med fansens stöd är vi säkra på att vi kan avancera till nästa omgång."

Första matcherna spelas den 14-15 februari eller 21-22 februari. Returmatcherna spelas 7-8 mars samt 14-15 mars.

TT-AFP