Pistorius anklagar polisen

Stockholm. Det blev ytterligare en tuff dag för Oscar Pistorius i rättegången i Pretoria. Åklagaren menar att den mordmisstänkte löparen ljög när han anklagade polisen för att ha flyttat på saker och för stöld.

– Din version är så osannolik att ingen kan tro på den, sade åklagaren Gerrie Nel.

Pistorius anklagade polisen för klockstöld och för att ha flyttat på saker innan de fotade i sovrummet, där Pistorius stod när han sköt de fyra skotten genom badrumsdörren och dödade flickvännen Reeva Steenkamp. Hans egna minnesbilder överensstämde inte med bilderna.

Åklagaren ville få den mordmisstänkte löparen att erkänna att förhållandet till Steenkamp inte var så bra och att Pistorius inte behandlade henne väl.

– Men jag behandlade inte Reeva illa. Hade jag gjort det hade hon inte varit tillsammans med mig, svarade Pistorius, enligt news24.com och sky.com.

Förhöret handlade dessutom om skjutvapen - incidenter och hur Pistorius hanterade och förvarade sina vapen och ammunition. Nel ville bevisa att Pistorius är mycket intresserad av vapen, men också att han är vårdslös och inte tar ansvar för sina handlingar. Pistorius nekade till att ha haft fingret på avtryckaren när ett skott brann av i en restaurang och han nekade till att ha skjutit genom den öppna takluckan i en bil.

TT

Publisert: