TT-Sport

Första poängen för BP

TT-SPORT

Stockholm. Den tredje raka förlusten var nära - men då gjorde lagkaptenen Pontus Segerström målet som gav Brommapojkarna 1-1 mot IFK Göteborg och årets första allsvenska poäng.

IFK Göteborg fick måndagens match precis dit man vill med ett tidigt ledningsmål. Snyggt men alldeles för lätt fick anfallsparet Robin Söder och Lasse Vibe ta sig förbi hela BP-försvaret i 13:e minuten och Söder kunde avsluta med att helt fri trycka upp bollen i nättaket bakom Ivo Vazgec.

BP hade mycket boll, som det brukar vara hemma på Grimstas konstgräs, men fick i första halvlek ut osedvanligt lite av sitt spel. Ett stabilt Göteborg släppte inte till någonting och var dessutom vassare framåt i sina kontringar.

Men BP arbetade sig närmare och närmare IFK Göteborgs mål och med några fasta situationer kom också farligheterna. Och det var efter en frispark som kvitteringen kom. Mittbacken Pontus Segerström letade sig upp i Göteborgs straffområde och nickade in 1-1 bakom John Alvbåge i den 78:e minuten.

Ett mycket välbehövligt mål för Brommapojkarna och ett litet bakslag för Göteborg, som såg ut att ha en trepoängare på gång efter käftsmällen mot Malmö FF senast.

Göteborg måste höja sitt spel för att leva upp till förväntningarna om att bli ett topplag i allsvenskan.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport