Dagens namn: Inga, Ingalill

Zlatan passade som kapten

Publicerad 2014-03-21

Stockholm. Zlatan Ibrahimovic fick rycka in som lagkapten när klubbkompisen Thiago Silva tvingades bryta matchen mot Lorient som PSG vann med 1-0.

29-åringen fick en smäll i huvudet efter knappa halvtimmen och gick i däck.

Silva behandlades på avbytarbänken i några minuter, sedan valde tränaren Laurent Blanc att byta ut honom och sätta in Alex.

Ibrahimovic låg sedan bakom Thiago Mottas ledningsmål i 41:a minuten. Efter en snygg fint med sulan sköt svensken ett skott som målvakten räddade, men Motta hann först på returen på konstgräset.

Det var tolfte assisten för Ibrahimovic den här säsongen. Han leder den ligan precis som skytteligan i den högsta franska serien.

Med kvarten kvar var Christophe Jallet ytterst nära att öka på till 2-0 för PSG, men målvakten Fabien Audrad stod för en avancerad räddning när han med handen bakom ryggen stoppade bollen på mållinjen.

Hemmalaget Lorient hade ett par hyfsade chanser i den 85:e minuten men kom aldrig riktigt när någon kvittering,

Paris Saint-Germain är efter segern elva poäng före Monaco som möter trean Lille hemma på söndag.

Precis efter slutsignalen sprang en ung kille in på planen och gav Zlatan en jättekram och en liten puss. Den svenske jätten kontrade med att skänka bort sin matchtröja till den överlycklige planstormaren.