TT-Sport

HV71 klart för historisk SM-final

TT-SPORT

Ishockey. HV71 är klart för SM-final för första gången någonsin efter att överraskande slagit ut SDHL-giganten Luleå med 2-0 i matcher.

Båda semifinalerna avgjordes på straffar där Fanny Rask blev stor matchvinnare i det andra mötet.

– Jag har svårt att hitta ord just nu, säger hon till Radiosporten.

Det regerande mästarlaget Luleå har gått som tåget även den här säsongen. Laget vann grundserien klart - hela 28 poäng före semifinalmotståndaren HV71.

Men väl där blev det två jämna matcher, med oväntat utfall.

HV71, som var nykomling förra säsongen, tog hem både den första och den andra semifinalen efter tajta matcher som båda slutade i straffavgöranden. I lördagens match blev Fanny Rask stor matchvinnare när hon först gjorde HV:s 1-0-mål och därefter sköt in 3-3 som stod sig full tid ut och även under förlängningen. I straffavgörandet var Rask också den enda som gjorde mål och sköt Jönköpingsklubben till en historisk SM-final.

– Det är otroligt skönt och vi har jobbat hårt båda de här matcherna, säger Rask.

I Luleå-lägret lät det såklart annorlunda.

– Jag vet inte om det är det att vi inte riktigt pallar det här favoritskapet som vi har haft eller vad det handlar om. Man känner bara sjukt stor besvikelse över att vi inte kan hantera det och vara som bäst när det gäller, säger Emma Nordin till Radiosporten.

I den andra semifinalen lyckades Linköping utjämna till 1-1 i matcher med 3-1 borta mot Djurgården. Den avgörande matchen spelas redan på söndagen och Djurgården har, liksom HV71, chansen att nå SM-final för första gången.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport