Rönnberg vill se Frölunda slå knock

TT-SPORT

Ishockey. Efter två knappa hemmasegrar på tre dagar tycker tränaren Roger Rönnberg att hans Frölunda behöver bli bättre på att avgöra matcher.

– Vi måste släppa loss knockoutslaget, säger Rönnberg efter 3-1 mot Luleå.

Serieledande Frölundas elfte raka seger på hemmais kom tack vare två mål i powerplay och 3-1 i tomt mål när Luleå satsade framåt med en minut kvar.

På annandag jul blev det "bara" 2-1 mot Karlskrona. Nu vill Roger Rönnberg se mer killer-instinkt från sitt lag i spel fem-mot-fem.

– Om vi ska prata boxningsspråk: Vi jabbar lite grann. Vi jabbar kontrollerat och gör det bra. Vi skyddar vår egen haka, säger Frölundas tränare.

– Vi måste gå för att verkligen göra mål och "döda" matcher. Vi behöver göra det tredje målet lite tidigare, tycker Rönnberg.

Han tror att det stora puckinnehavet ger spelarna falsk trygghet. Frölunda dominerade första perioden, men bara fem skott nådde fram till formstarke Joel Lassinantti i Luleås mål. Det allra mesta av hemmalagets skytte gick utanför, eller fastnade på täckande spelare i gästernas väl samlade försvar.

Inget noll-rekord

I andra akten ryckte dock Frölunda snart till 2-0, tack vare två mål i powerplay av Victor Olofsson och Henrik Tömmernes.

Därmed missade Joel Lassinantti chansen att sätta rekord i att hålla nollan i SHL (och föregångaren elitserien). Luleå-målvakten hade hållit tätt i nästan tre matcher före besöket i Göteborg, men lyckades alltså inte överträffa rekordet som tillhör förre Färjestad-målvakten Alexander Salak.

Matchens förste målskytt, Victor Olofsson, håller med tränare Rönnberg om den dåliga effektiviteten.

– Vi är mycket i anfallszon. Då kan det lätt bli att man kanske känner sig lite för trygg i att bara vara där, säger Olofsson.

– Vi har pratat om det och kommer att fortsätta prata om det också, lovar 21-åringen som gjorde sitt åttonde mål för säsongen.

Luleås svit bröts

I stora drag var dock Frölunda nöjt med tredje segern av tre möjliga mot Luleå i december.

Luleås tränare Stefan Nilsson hade en bistrare min när lagets svit med tre raka bortasegrar brutits.

– Vi kommer inte upp i den nivå vi haft i de senaste matcherna. Vårt passningsspel är lite för undermåligt. Men Frölunda sätter press på oss och gör det svårt, konstaterar Nilsson.

TT