Doldis höll undan till svenskt EM-silver

TT-SPORT

Simning. Taket höll på att lyfta på Royal Arena i Köpenhamn när hemmanationen jagade Sverige i lagkappen över 4x50 meter fritt.

Doldisen Nathalie Lindborg, 26, höll dock undan till EM-silver

– Det var kul att kunna hålla det och knipa medaljen, säger Malmösimmaren.

Efter Michelle Colemans förstasträcka låg Sverige sexa i lagkappen på 4x50 meter fritt vid kortbane-EM i Köpenhamn. Då förde världsstjärnan Sarah Sjöström upp Sverige till en silverplats efter makalösa 22,94 sekunder i flygande start på sin andrasträcka. Louise Hansson höll placeringen innan hon växlade över till Nathalie Lindborg - som jagades frenetiskt av hemmastjärnan Pernille Blume.

– Jag kände hur hon knappade in där i bak - så det var skönt att det räckte hela vägen in, säger Lindborg, som simmade på fina 24,35 (personligt rekord med flygande start).

Åt Nederländerna fanns inget att göra - nationen vann EM-guldet på den nya världsrekordtiden 1.33,91. Sverige, som fick tiden 1.35,92, var till slut en tiondel före Danmark i mål.

– De gav mig ett jättebra läge. Så det var kul att kunna hålla det och knipa medaljen. Det var himla roligt och mycket press, men vi hade jäkligt roligt ihop, säger Lindborg.

Köpenhamn, TT:s utsände