Davidsson: "Nu ska vi klättra i tabellen"

TT-SPORT

Ishockey. Först tog han bortamötet med Malmö till förlängning med sitt 3-3-mål.

Väl där blev Jonathan Davidsson fälld - och fullbordade Djurgårdens vändning med sitt straffmål.

– Nu ska vi klättra i tabellen, säger 20-åringen.

Djurgårdsforwarden Jonathan Davidsson, 20, var i händelsernas centrum i bortamötet med Malmö inför närmare 7 000 åskådare. Med knappt sju minuter kvar att spela av ordinarie tid skrinnande han förbi allt och alla och sprätte in 3-3-pucken bakom Jonas Gunnarsson i hemmamålet. Ett mål som tog SHL-mötet till förlängning.

– Jag hade tagit fart från hela banan. "Acke" (Axel Jonsson Fjällby) läste det bra att jag ville ha pucken i farten, säger Jonathan Davidsson.

Missat tre straffar

En minut och 40 sekunder in på förlängningen blev 20-åringen fälld i friläge och Djurgården tilldömdes en straff. Och där var Davidsson iskall när han lurade bort Gunnarsson fram till segermålet.

– Jag kände att jag ville ta straffen också. Jag har missat tre straffar tidigare i år, så det var skönt att fyran kom, säger forwarden.

Med 49 poäng är Djurgården trea i SHL-tabellen - men Davidsson vill sikta högre än så.

– Vi har ett väldigt skridskostarkt lag och jag tror att det är viktigt för att ta det hela vägen. Alla är villiga att jobba hårt. Vi siktar på att komma etta i tabellen, säger 20-åringen.

Annars var Djurgården i tvåmålsunderläge två gånger om mot Malmö (0-2 och 1-3).

– Det kändes inte oroligt i laget. Alla visste att det räcker med en chans för att göra mål, säger Jonathan Davidsson.

"Malmö det bättre laget"

Segern var Stockholmslagets femte raka, varav två under ordinarie tid, mot just skåningarna. Malmötränaren Peter Andersson kunde efter matchen inte förstå att hans manskap inte kunde bryta Djurgårdens segersvit.

– Jag är grymt besviken över att vi inte får med oss tre poäng. Jag tycker att vi gör en bra match, men man får inte tre poäng om man bjuder på för mycket. Vi har svårt att identifiera när vi ska göra det enkla, säger Andersson.

Djurgårdstränaren Robert Ohlsson:

– Det är glädjande att vi vinner och gör fyra mål. Men annars tycker jag att vi genar lite i den här matchen och inte riktigt gör det kommit överens om att vi skulle göra. Jag tycker väl att Malmö är det bättre laget egentligen, säger Ohlsson.

TT